directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 20 d'abril de 2018 14:28 h

Mike Newell inaugura el BCN Film Fest amb un drama sobre les conseqüències de la Segona Guerra Mundial

'La sociedad literaria y el pastel de piel de patata' és l'adaptació d'un best-seller i està protagonitzada per Lily James

ACN Barcelona.-El cineasta Mike Newell, director de films com 'Quatre bodes i un funeral', 'Harry Potter i el Calze de Foc' o 'Donnie Brasco', ha inaugurat aquest divendres a la segona edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) amb la seva nova pel·lícula 'La sociedad literaria y el pastel de piel de patata'. La pel·lícula, que retrata algunes de les conseqüències de la Segona Guerra Mundial, és un drama romàntic sobre una escriptora que troba l'argument del seu pròxim llibre en una carta que rep d'un desconegut des de Guernsey, una petita illa al Canal de la Mànega, que va ser ocupada pels nazis durant la guerra. 'La sociedad literaria y el pastel de piel de patata' és l'adaptació del best-seller del mateix nom i està protagonitzada per Lily James, Michiel Huisman, Tom Courtenay i Matthew Goode. El certamen, que el passat any va inaugurar en la seva primera edició Richard Gere, se celebrarà del 20 al 27 d'abril als Cinemes Verdi del barri de Gràcia.

La cinta se situa al gener de 1946, quan Londres està deixant enrere la Segona Guerra Mundial i la protagonista i escriptora Juliet Ashton, qui té una relació amb un nord-americà, té molt èxit. Ella establirà amistat amb els residents de la Illa Guernsey després de la Segona Guerra Mundial quan decideix escriure el llibre sobre les seves experiències durant la guerra. L'amistat es forjarà a partir de cartes que s'envien entre ells i en les quals ella es queda fascinada pel club de lectura que s'anomena la Societat Literària i el Pastís de Pell de Patata de Guernsey. En roda de premsa als Cinemes Verdi, el director ha explicat que li va enganxar del llibre que el guionista Thomas Bezucha "va ser capaç d'entendre bé al personatge, una noia molt jove d'uns 27 anys que té un problema general i és que tothom entendrà i s'identificaran i és que va perdre la seva família durant la guerra, com molts illencs que han perdut a familiars". Newell ha assegurat que les dificultats a les que s'enfrontaran durant l'ocupació son un lloc comú pels que viuen a la Illa Guernsey com per la protagonista. Ha definit a la protagonista Juliet Ashton com "una dona amb molta sensibilitat, imaginació, que està ferida i troba consol amb aquest grup de persones" de Guernsey. Sobre l'ocupació nazi de Guernsey, una de les productores de la cinta Paula Mazur ha explicat que una de les coses que els va atreure del llibre és que era una història molt inusual. "No teníem ni idea de l'ocupació nazi de la Illa i fins i tot al Regne Unit alguns habitants ho desconeixien". Segons ha explicat, això dona "una perspectiva diferent de què és la Segona Guerra Mundial". En aquest context, ha afegit, "la protagonista busca donar un sentit a la seva vida i se sent atreta per la història de com un grup supera l'ocupació nazi a partir d'un club de lectura". Pel que fa la presència d'Estats Units al Regne Unit en la dècada dels 40, Mike Newell ha apuntat que el poble britànic tenia una opinió clara sobre què representava això. "Consideraven que els americans estaven sobre pagats, sobre escoltats i sobresexualitzats". El director de la pel·lícula ha assenyalat que el personatge nord-americà a la cinta representa el Pla Marshall: "Estem aquí per a salvar Europa, donar-vos menjar i parar a Stalin". 38 títols El BCN FILM FEST comptarà amb una programació completa de 38 títols, amb una première mundial, 18 premières espanyoles i 7 premières catalanes. A la secció oficial, s'ha programat 'A taxi driver. Los héroes de Gwangju' de Jang Hoon; 'Barefoot' de Jan Sverák; 'Borg \/ McEnroe' de Janus Metz; 'Cambio de reinas' de Marc Dugain; 'El escándalo Ted Kennedy' de John Curran; 'En tiempos de luz menguante', de Matti Geschonneck; 'La música del silencio', de Michael Radford; 'Las estrelles de cine no mueren en Liverpool', de Paul McGuigan; 'Maria by Callas' de Tom Volf; 'Mary Shelley', de Haifaa Al-Mansour; 'Rebelde entre el centeno', de Danny Strong, i '7 días en entebbe' de José Padilha.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.