directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 20 d'abril de 2018 20:43 h

El jutge cita a declarar com a investigats dos alts càrrecs de la Generalitat per l'1-O

Es tracta del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i del director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet

ACN Barcelona.-El titular del jutjat número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de l'1-O, ha citat a declarar com a investigats el pròxim 2 de maig el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i el director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet. A finals del juliol de l'any passat, Clotet ja va declarar davant la Guàrdia Civil per la seva relació amb la web del Pacte Nacional pel Referèndum i ara el jutge el cita per la mateixa qüestió. Clotet va entrar a declarar davant la Guàrdia Civil inicialment com a testimoni i en va sortir com a investigat policial, una circumstància amb la què també es va trobar Nin. A banda de Nin i Clotet, el jutge també ha citat com a testimonis el mateix dia l'excap de comunicació del Departament d'Afers Exteriors, Anna Molas; el director general de Difusió, Ignasi Genovès, i David Crivillé. El dia 9 de maig també ha citat a declarar, igualment en qualitat de testimonis, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director d''El Punt Avui', Xevi Xirgo; l'editor de 'Directe.cat', Joan Puig; Olga Solans; Ferran Burriel, i Fernando Boloix.

(Aquesta notícia esmena la publicada a les 19.22 h que ja ha estat degudament corregida, on s'afirmava per error que a un dels investigats se'l citava en relació al finançament de l'1-O)Les citacions arriben després que aquesta setmana el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, negués que la Generalitat hagués destinat diners públics a la celebració del referèndum de l'1-O, una tesi que contradiu els informes de la Guàrdia Civil, que xifren la quantitat presumptament malversada en 1,9 milions d'euros. Les declaracions de Montoro han portat al jutge del Tribunal Suprem causa Pablo Llarena a demanar al ministre que aporti la informació de què disposa per afirmar que no es van malversar fons públics.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.