directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 21 d'abril de 2018 10:50 h

Cuixart reivindica que l'"estratègia unitària és l'únic camí possible" per fer front a l'"abús de poder" de l'Estat

El president d'Òmnium assegura que s'han convertit en "militants de la veritat" i un "altaveu per denunciar l'autoritarisme"

ACN Barcelona.-El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reivindicat en una carta des de la presó de Soto del Real que l'"estratègia unitària és l'únic camí possible" per fer front a l'"abús de poder" de l'Estat. Cuixart ha fet un escrit en motiu dels sis mesos d'empresonament, on agraeix a tothom el suport mostrat. Es refereix també a les declaracions davant del Tribunal Suprem (TS) dels empresonats durant aquesta setmana per assegurar que aquestes han ratificat que els presos no són "la representació de cap derrota sinó un altaveu per denunciar l'autoritarisme i recuperar un futur sense renúncies. Afirma també que davant la "criminalització permanent" s'han convertit en "militants de la veritat" i que mai acceptaran la "banalització del terrorisme". Defensa que davant d'això l'independentisme es rebel·la "solidàriament i pacíficament" contra la mentida. "Una abraçada infinita, Marcel Mauri: menteixen perquè resten impotents davant la teva pau, dignitat i lideratge".

Cuixart assegura que manté "més clares que mai" les seves conviccions i afegeix que se sent un home "afortunat de poder lluitar pels drets i llibertats" del país. Explica l'"emoció" viscuda el passat diumenge en veure des de la televisió de la presó les imatges de la manifestació de l'Espai Democràcia i Convivència i assegura que "unitats en la diversitat, la societat catalana manté inalterable la dignitat". Insisteix en les declaracions al Suprem per defensar que davant del jutge ho han dit "ben clar": "l'única violència de l'1 d'octubre va ser la violència policial, 87 milions d'euros públics invertits en ferir 844 votants pacífics". Afirma també que l'últim capítol d'aquest "#DemàPotsSerTu" és "equiparar" xiular un himne amb violència. Segons Cuixart, la causa de Catalunya és cada dia més una causa internacional per la democràcia i la llibertat, contra l'"abús de poder" de l'Estat que "violenta" el Conveni Europeu de Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.Record per Sant JordiA dos dies de la Diada de Sant Jordi, Cuixart reconeix que no poder viure'l a Catalunya amb la seva gent serà un "càstig afegit". Explica com a través de cartes o de les xarxes socials ha pogut saber que les roses grogues solidàries "també ompliran els carrers d'arreu del país". Cuixart fa una crida a sentir-se orgullosos de les lletres catalanes i els centenars d'autors que segueixen definint una cultura oberta al món, creativa, valenta i transgressora. "El millor antídot contra el totalitarisme sempre serà la cultura, una eina de transformació social i defensa de les conquestes col·lectives", manifesta. En aquest punt, expressa la seva "emoció" pel festival 'Cultura contra la repressió' que se celebrarà aquest diumenge a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) en homenatge seu. "M’agradaria compartir aquest regal inoblidable d’aniversari amb vosaltres. Mai em cansaré de donar-vos les gràcies pel suport i l’estima rebudes, per cuidar els familiars i cuidar-vos els uns als altres. Us estimo amb devoció i estic fort de saber que aquí fora sou tots una pinya", declara.Per últim, envia un record a Acció Cultural del País Valencià amb motiu de la manifestació per la Diada del 25 d'Abril i també per a Guillem Agulló.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.