directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dissabte, 21 d'abril de 2018 17:51 h

Barcelona estudiarà l'impacte sobre la salut de les superilles amb un iniciativa de Michael Bloomberg

Es creu que cada any moren 44 milions de persones per malalties no transmissibles i lesions per accidents de trànsit

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona farà un estudi sobre l'impacte sobre la salut de les superilles que s'han implantat en alguns barris de la ciutat a través d'una iniciativa liderada per l'exalcalde de Nova York Michael Bloomberg. El projecte s'emmarca en l'Aliança de Ciutats Saludables de Bloomberg Philantropies, que treballa per reduir les malalties no transmissibles, com ara les cardiovasculars, respiratòries cròniques, el càncer o la diabetis. Juntament amb els accidents de trànsit, es creu que són la causa de 44 milions de morts mundials l'any. En aquest sentit, l'aposta municipal per les superilles, amb una al Poblenou i quatre més projectades, busca contribuir a reduir aquestes xifres.

En concret, la ciutat de Barcelona analitzarà els efectes del disseny urbà sobre l'activitat física i la seguretat, i durà a terme el projecte a través de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). La iniciativa també compta amb l'assessorament de l'empresa Vital Strategies i amb la col·laboració de l'OMS.L'Aliança de Ciutats Saludables és una xarxa mundial de ciutats que treballa per salvar vides mitjançant la prevenció de malalties no transmissibles (MNT) i lesions. Barcelona en forma part des del maig del 2017. Es tracta d'un projecte de 18 mesos en el qual cada ciutat s'ha compromès a promulgar una de les 10 polítiques de l'OMS per protegir les persones contra factors de risc per la salut. La capital catalana ha obtingut una subvenció de 80.000 euros i accés a una xarxa mundial de dirigents i experts en salut pública.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.