directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 21 d'abril de 2018 21:03 h

El País Valencià recorda Guillem Agulló amb motiu del 25 d'abril amb una manifestació que reivindica 'un país obert'

Milers de ciutadans surten al carrer en una mobilització finalitza amb la inauguració del passeig dedicat al jove independentista assassinat fa 25 anys per la ultradreta

ACN València .-Milers de ciutadans han sortit al carrer aquest dissabte en la tradicional manifestació del 25 d'abril, diada oficiosa i reivindicativa del nacionalisme valencià que commemora la pèrdua dels Furs a la Batalla d'Almansa de 1707. Enguany, amb el lema 'País Valencià, país obert' la manifestació organitzada per Acció Cultural del País Valencià té com a punt final la inauguració del Passeig Guillem Agulló al Jardí de Vivers de València. El record al jove independentista i antifeixista assassinat fa 25 anys per la ultradreta ha reunit en la capçalera de la manifestació a les entitats que varen impulsar fa dos anys una iniciativa perquè l'Ajuntament de València li dediqués un carrer.

Abans de començar la manifestació, el coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha dit als mitjans que aquesta manifestació reclama una societat "més plural" i ha lamentat que darrerament hi ha "un context d'emergència d'ideologies d'odi, de foment de la violència verbal i física en el debat polític". Gisbert ha dit que amb la mobilització d'aquest dissabte es vol reivindicar que el País Valencià és "un país plural i divers que es reconeix en la llengua i la cultura i que vol construir el futur en positiu". A més, ha afirmat que la manifestació ha estat una manera de plantar cara a "les ideologies d'odi i de la discriminació". Present a la manifestació, el portaveu d'Òmnium Marcel Mauri ha explicat que aquest és un "any especial", ja que cada any el president d'Òmnium assistia a la manifestació i enguany "és injustament empresonat". "Som aquí per agrair la solidaritat del País Valencià amb Òmnium, Jordi Cuixart i el poble català en aquests moments tan durs, de repressió i vulneració dels drets fonamentals".Mauri ha explicat que aquest és un "any especial", ja que cada any el president d'Òmnium assistia a la manifestació i enguany "és injustament empresonat". "Som aquí per agraïr la solidaritat del País Valencià amb Òmnium, Jordi Cuixart i el poble català en aquests moments tan durs, de repressió i vulneració dels drets fonamentals".Tant a la manifestació com a l'acte posterior han participat la Coordinadora d’Associacions VIH-SIDA (Calcsicova), el Centre Cultural Islàmic de València, la Comunitat Israelita de València, la Comissió d’Ajuda al Refugiat (CEAR-PV), la Federació Maranatha d’Associacions Gitanes, Lambda, el Movimiento contra la Intolerancia, la Plataforma contra la Islamofòbia, Ververipén Rroms per la Diversitat, juntament amb Acció Cultural. L'esquerra independentista es manifesta amb el lema 'Prenem la paraula'Amb la pancarta 'Prenem la paraula' el bloc de l'esquerra independentista s'ha manifestat en favor de la construcció dels Països Catalans davant "la repressió, l'empobriment generalitzat, l'autonomisme i el centralisme". Representants de la CUP, Arran, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Endavant, Alerta Solidària i la Coordinadora Obrera Sindical han participat en aquesta mobilització. També moments abans de la manifestació, el diputat al Parlament Vidal Aragonès ha considerat que "no hi ha cap expressió real democràtica al País Valencià perquè quan es fan unes normes amb un mínim tarannà progressista són anul·lades sistemàticament pel TC". Vidal Aragonès ha dit que" l'única sortida democràtica passa per construir sobiranies i exercir el dret d'autodeterminació". El portaveu de l'esquerra independentista al País Valèncià, Josep Villaroya, ha indicat al seu torn que han "perdut la por" i que seguiran sortit tots els 25 d'abril "fins aconseguir la llibertat del País Valèncià i dels Països Catalans"



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.