directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 22 d'abril de 2018 09:05 h

David Miró imagina una conspiració mundial amb la novel·la feminista 'La Germandat. Complot contra les dones'

El periodista caricaturitza el masclisme per fer reflexionar al voltant de la igualtat de gènere

ACN Barcelona.-El periodista David Miró (Borriana, 1973) ha publicat la novel·la 'La Germandat. Complot contra les dones' (Onada Edicions). Es tracta d'un treball feminista que caricaturitza el masclisme i busca fer reflexionar al voltant de la igualtat de gènere. La novel·la explica l'existència d'un complot mundial contra les dones, a través d'un club secret que es dedica a conspirar contra elles per impedir que qualsevol dona pugui arribar en una posició de poder. Així, amb un dietari que un pare escriu al seu fill, es mostra la visió que el feminisme és "una amenaça" si es vol mantenir l'statu quo. "El personatge principal és un masclista intel·lectual que pensa que només es pot avançar si impera la filosofia de la competitivitat, l'agressivitat i certa violència", ha explicat Miró en declaracions a l'ACN.

Miró ha apuntat que la tesi de 'La Germandat', l'organització que descriu la novel·la, és que amb "valors femenins" com la solidaritat, l'empatia i la comunicació "la civilització s'enfonsarà". Pel que fa al personatge protagonista, segons l'autor, és un "nou ric" que està disposat a qualsevol cosa per mantenir-se a dalt de tot. Aquesta ambició i manca d'escrúpols el fa encaixar a 'La Germandat' i gestionar la particular guerra subterrània contra les dones que no actuen amb els valors propis dels homes.A la seva primera novel·la, Miró ha buscat en tot moment que el treball fos "mínimament creïble" i s'ha mostrat "satisfet" i "sorprès" perquè ha trobat lectores que li han comentat "que el personatge és bastant real". "És inversemblant del masclista que arriba a ser, però em diuen que no és cap exageració", ha dit. El també subdirector del diari Ara ha explicat que escriure la novel·la en format dietari li oferia "moltes" possibilitats i l'obligava a ser esquemàtic. "Em va agradar la idea dramàtica d'una persona que ha de morir i afronta el repte d'explicar al seu fill tot el que té en marxa, crec que generava tensió argumental", ha expressat. La novel·la està ambientada en l'actualitat però descriu moments històrics dels últims 150 anys. De forma "divertida" planteja com fets reals han succeït d'acord amb l'estratègia de 'La Germandat'. "Les coses funcionen perquè tenen un punt de credibilitat. Com l'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher, que representava els valors masculins més clàssics i semblava creïble que fos producte de la conspiració masclista", ha afirmat. "Ningú podrà pensar que és masclista la novel·la", ha conclòs. El periodista li ha interessat explorar fins a quint punt la societat té el masclisme "interioritzat". Miró ha tractat aquesta temàtica després d'haver d'explicar a la seva filla adolescent que al món passen "coses" com la bretxa salarial.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.