directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 24 d'abril de 2018 12:04 h

Pascal insisteix en la reforma de la llei de presidència perquè Puigdemont "mai ha deixat de ser el candidat"

La coordinadora general del PDeCAT espera que el govern espanyol no impugni el vot delegat de Comín

ACN Barcelona.-La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha insistit en la reforma de la llei de presidència per "poder investir" Carles Puigdemont perquè "mai ha deixat de ser el candidat". En una entrevista a Ràdio 4, Pascal ha dit que es van fent "passos" per formar govern, que s'ha de fer "més ràpid que lent. Pascal ha afirmat que es resisteix a pensar que la reforma d'aquesta llei "no és viable ni possible". Davant l'"eventualitat" d'haver d'escollir un altre candidat, ha explicat que s'hauria de parlar i arribar un acord en el si de JxCAT, on ha reconegut que hi ha "gent molt diferent" i un posicionament "més pragmàtic" i un altre "més legitimista". Ha posat també sobre la taula que el procés ha demostrat que s'ha de tenir "flexibilitat, cedir" i que la fortalesa ha vingut sempre de fer les coses "junts" i no assumir posicionaments "maximalistes". Per últim, ha esperat que el govern espanyol segueixi el "mateix criteri" que amb Puigdemont i es mantingui el "sentit comú" no impugnant el vot delegat de Toni Comín.

La coordinadora general del PDeCAT ha insistit en la investidura de Puigdemont però ha reconegut que el fet que tingui un procés judicial obert "no facilita les coses". Tot i això, ha fet una crida a anar a l'arrel del problema i no normalitzar la situació actual.Un cop es constitueixi un govern, ha dit que aquest ha de poder governar i tenir un "tarannà de pacte i parlar amb tothom", paral·lelament treballant en "eixamplar la base" de l'independentisme. L'alliberament dels presos i el retorn dels que hi són fora ha de ser per aquest govern una prioritat, ha afegit. Així, ha rebutjat l'escenari d'eleccions, que ha afirmat que si arribés seria "eminentment culpa de l'Estat" però "també" dels independentistes. "Si és perquè no som capaços de posar-nos d'acord, alguna cosa haurem haver fet", ha dit. En canvi, ha declarat que si no es deixa fer allò el que ha dit que sí permeten el reglament i la llei de presidència que en resulti, serà el l'Estat qui "haurà de donar explicacions". Per últim, Pascal ha afirmat que el PDeCAT té "mà estesa" per parlar amb altres formacions de cara a una candidatura independentista a les municipals a Barcelona però "sense avergonyir-se" de què representa el PDeCAT i la seva participació a nivell municipal. La coordinadora general del partit ha expressat també la seva sorpresa per l'oferta de Cs a Manuel Valls per ser el seu alcaldable i ha apuntat que la capital catalana "es mereix una persona que conegui bé els seus problemes". Per a Pascal, la intenció de Cs és "convertir en un laboratori de proves" Barcelona de cara a les eleccions generals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.