directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 24 d'abril de 2018 12:12 h

El TC dona la raó a la Generalitat i resol que l'Estat no pot intercedir en la tramitació de les subvencions

La llei establia que qualsevol subvenció calia comunicar-se a una base de dades estatal i el tribunal resol que això "pertorba" el funcionament de l'administració

ACN Madrid .-El Tribunal Constitucional ha donat la raó a la Generalitat i ha dictaminat que l'Estat no pot intercedir en la tramitació i publicació de les subvencions autonòmiques. La Generalitat va presentar un recurs qüestionant la "ingerència" de l'Estat – a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS)- a l'hora de tramitar les convocatòries de subvencions. El tribunal ha estimat de forma parcial el recurs i considera que l'obligació d'haver de comunicar a aquesta base de dades estatals "pot produir certes pertorbacions en el funcionament de l'administració". Fins ara, la llei establia que qualsevol subvenció s'havia de comunicar i que, per acabar-se publicant, calia primer que passés per aquest organisme estatal.

El TC ha declarat inconstitucional una part de l'article 30.1 de la Llei General de Subvencions. Concretament, aquell que estableix que cal "per conducte" (i per tant, de manera obligada) tramitar les subvencions a través de la BDNS.Fins ara, la llei establia que la intermediació d'aquest organisme estatal era "necessària", ja que les comunitats autònomes havien de donar trasllat a aquest organisme abans que es publiqués la subvenció al diari oficial de cada comunitat autònoma. Sense aquest pas, no es podia completar la tramitació. El tribunal ha donat la raó a la Generalitat i considera que aquest tràmit –fins ara obligatori- "pot produir certes pertorbacions en el funcionament de l'administració". Entre d'altres, reconeix que aquest procediment produïa un "retard inevitable" de la publicitat de la convocatòria.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.