directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 17:16 h

Les entitats de la multiconsulta anuncien que l'informe de la Comissió d'Empara invalida els vots en contra en el ple

El dictamen considera que alguns dels posicionaments dels partits que no van donar-hi suport no "donaven motivació jurídica", tal com estableix el reglament de participació

ACN Barcelona.-Les entitats propulsores de les dues preguntes per a la multiconsulta de Barcelona segueixen endavant amb la seva lluita per poder celebrar el procés participatiu. Després que el plenari tombés les preguntes, ara un informe de la Comissió d'Empara invalida part de la votació perquè alguns partits com el Grup Demòcrata o la CUP no van "donar motivació jurídica", tal com afirma la portaveu de la plataforma Aigua és Vida, Míriam Planas. El reglament de participació especifica que els partits només podran votar en contra de les iniciatives ciutadanes en el cas que s'al·leguin motius jurídics. Un dels membres de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Albert Recio, apunta que si es descompten aquests "vots nuls", hi hauria "més vots favorables a la consulta que en contra" i això els podria permetre aprovar de forma automàtica les dues propostes.

Per aquest motiu, les entitats i la FAVB demanen que per via d'urgència el govern inclogui l'informe de la comissió a l'ordre del dia de demà. Recorden que abans de cada ple "sempre hi ha una junta de portaveus" en què es pot proposar la inclusió d'aquest punt extraordinari si el govern compta amb un mínim de suports per tirar-lo endavant.En l'informe de la Comissió d'Empara es detalla que hi ha diversos partits que a l'hora de defensar el seu vot en contra "si no van apel·lar a raons jurídiques, aquests vots són nuls". Això capgiraria la situació, donant per aprovades les dues preguntes per a la multiconsulta en què es proposava a la ciutadania si estaven a favor d'una gestió pública de l'aigua i si volien canviar el nom de la plaça d'Antonio López pel d'Idrissa Diallo.Segons la FAVB si demà es portés aquest informe al plenari i s'aprovés, "no cal repetir la votació" i seria una manera més ràpida de poder engegar el mecanisme de la multiconsulta que asseguraria poder-la celebrar abans d'aquest estiu.De tota manera, les dues entitats i la FAVB creuen que aquest informe "dona peu a seguir en altres vies", ha explicat Chapo Ortega un dels impulsors del canvi de nom de la plaça Antonio López. En aquesta línia, Recio ha apuntat cap al recurs de reposició, una via administrativa que si els serveis jurídics municipals accepten, comportaria repetir la votació del plenari i creuen que en la nova votació, tots els partits haurien d'aplicar el reglament de participació a l'hora de justificar el seu vot.De tota manera, les entitats avisen que si aquesta segona via tampoc funciona, els queda el contenciós administratiu, una via judicial que no descarten però que "val diners i és llarga", com ha afirmat Recio. Per això esperen no haver de recórrer a aquesta última opció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.