directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Selva doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 19:47 h

L'equip de govern de Blanes retira el pressupost municipal de l'ordre del dia del ple per falta de suports

El PSC no tenia els vots necessaris de l'oposició i comença noves negociacions per aprovar-los el mes de maig

ACN Blanes.-El ple de l'Ajuntament de Blanes (Selva) d'aquest mes d'abril no votarà els pressupostos municipals per a aquest any. La decisió l'ha presa l'equip de govern després de veure, durant la junta de portaveus, que no tenia suficients suports per tirar-los endavant. El PSC governa en minoria a Blanes amb quatre regidors i amb el suport del representant del PPC. Ara, el govern encapçalat per Mario Ros ha decidit obrir una nova ronda de negociacions amb els altres sis partits polítics per aconseguir aprovar els comptes en el ple del mes que ve. Els números presentats destaquen per un increment del pressupost de 7,3 milions d'euros (MEUR) fins als 53,2 MEUR. El gruix d'aquest augment està previst que vagi a inversions (mentre al 2017 s'hi van destinar 1,3 MEUR, aquest any es vol que siguin 5,65 MEUR).

Després de complir els primers 100 dies a l'alcaldia, Mario Ros va assegurar que "no tenia por" de governar en minoria a Blanes. Un mes després, l'equip de govern ha hagut de retirar el projecte de pressupost de l'ordre del dia del ple d'aquest dijous per falta de suports. El PSC, el partit de Mario Ros, governa Blanes amb quatre regidors en un ple amb set partits més i disset regidors a l'oposició. El partit que dona suport de manera regular als socialistes és el PPC. Les negociacions amb les diferents formacions no han prosperat per tenir, com a mínim, més vots a favor que en contra per tal d'aprovar els comptes. Després de la reunió de la Junta de Portaveus prèvia al ple, els socialistes han decidit retirar-los conscients que perdrien la votació. El pressupost ha quedat a sobre de la taula a l'espera d'una nova ronda de contactes que permetin tirar-los endavant durant el ple del mes de maig. En cas que tampoc s'arribi a un acord, es prorrogarien els comptes del 2017. La proposta de pressupostos presentada preveu un increment de 7,3 MEUR, arribant fins als 53,2 MEUR. De les diferents partides, destaca que el capítol d'inversions es multiplicaria per quatre (passaria dels 1,35 MEUR als 5,65 MEUR). Un altre concepte que es preveu que creixi amb força és el dels serveis socials, que s'incrementaria gairebé un 33% més respecte el 2017. L'aprovació d'aquests números és una peça clau perquè l'equip de govern encapçalat per Mario Ros pugui desplegar les seves propostes. Ros va rellevar Miquel Lupiáñez la passada tardor després que aquest plegués per desavinences amb el posicionament del PSC amb temes com el referèndum o l'aplicació de l'article 155.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.