directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 19:48 h

El PDeCAT reitera la necessitat de formar Govern després que el TC suspengui la candidatura de Puigdemont

El partit que dirigeix Pascal denuncia la "degradació cada vegada més insostenible" del sistema institucional i de garanties a l'Estat

ACN Barcelona.-El Partit Demòcrata (PDeCAT) ha reiterat la necessitat de formar Govern després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès la candidatura de Carles Puigdemont, aquest dijous a la tarda. En un comunicat, la formació que dirigeix Marta Pascal assegura que estan “convençuts que la majoria independentista al Parlament trobarà la manera de donar compliment a la voluntat expressada a les urnes el passat desembre, abans no expiri el termini el proper 22 de maig”.

De la mateixa manera, el PDeCAT ha “lamentat” el que considera “una greu interferència que pateix la dinàmica parlamentària catalana, vulnerant els drets del president Carles Puigdemont a ser investit i liquidant la voluntat dels ciutadans que va donar la majoria a les forces sobiranistes a les eleccions del passat 21-D”. El partit de Pascal, a més, ha volgut denunciar “la degradació cada vegada més insostenible del sistema institucional i de garanties a l’Estat”. “Cal recordar que la impugnació del govern espanyol de la candidatura de Puigdemont admesa ara a tràmit pel Tribunal Constitucional va ser presentada tot i el dictamen contrari del Consell d’Estat”, ha recordat el PDeCAT, tot retraient a l’executiu estatal la seva “actitud irresponsable”. “La seva actitud i insistència en judicialitzar la vida política i parlamentària catalana i criminalitzar la voluntat de la majoria d’aquest país no són el camí que ha de portar a una resolució satisfactòria de la situació ni conduir a la normalitat que diuen voler”, ha conclòs en el comunicat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.