directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 21:10 h

Poble Lliure emplaça a crear "institucions republicanes" i accions per a la "desobediència civil coordinada"

Defensa un "boicot actiu i coordinat" contra companyies de l'ÍBEX-35 per "debilitar el control econòmic" de l'Estat en territori català

ACN Barcelona.-L'entitat Poble Lliure ha emplaçat aquest dijous a crear "institucions republicanes" i accions per a la "desobediència civil coordinada". Ho ha fet en el marc de la presentació a Barcelona del manual 'Estratègia i Acció Republicana'. La proposta de l'organització independentista passa per acumular "forces" en el moviment popular i per articular un conjunt d'institucions republicana pròpies al marge de la legalitat espanyola. En concret proposa crear una Assemblea de Representants del Poble Català, un Consell per a la República i un Congrés Nacional del Poble Català (CNPC).

L'ens defineix el primer com a òrgan de legitimitat democràtica per aplegar tots els càrrecs electes del bloc republicà. El segon es projecta com l'òrgan executiu de desplegament de la República Catalana. I el tercer seria l'instrument unitari i aglutinador de tot el moviment per la independència i per la República.Poble Lliure proposa agrupar en aquest últim espai des dels Comitès de Defensa de la República, fina a l'ANC i Òmnium Cultural, passant pels sindicats, els ateneus, les Ampes, els esplais, els col·lectius feministes o els moviments ecologistes, entre d'altres.D'altra banda, Poble Lliure proposa accions de "rebuig i càstig contra l'economia extractiva del règim", és a dir, un "boicot actiu i coordinat" contra companyies de l'ÍBEX-35 per "debilitar el control econòmic" de l'Estat en territori català.A l’acte han assistits representants de l'ANC, d'Òmnium, de la Crida a la Solidaritat, de la Intersindical CSC, de La Forja, d'Universitats per la República, de Drassanes per la República, de Jovent Republicà, d'Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya, de la CUP, de Catalans Lliures, d'ERC, de JuntsxCat, de Demòcrates de Catalunya i de Constituents per la Ruptura.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.