directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de maig de 2018 19:55 h

L'Eurocambra trasllada al govern espanyol la seva "preocupació" per les denúncies de manca d'objectivitat a TVE

La Comissió de Peticions enviarà una carta arran de les queixes que representants del Consell d’Informatius de la cadena han fet a Brussel·les

ACN Brussel·les.-La Comissió de Peticions del Parlament Europeu traslladarà al govern espanyol la seva “preocupació” per les acusacions de manipulació i manca d’objectivitat a TVE. Així ho ha anunciat la presidenta de la comissió parlamentària, Cecilia Wikström (ALDE), després d’escoltar els representants del Consell d’Informatius de la cadena que han comparegut aquest dimecres a Brussel·les. Els representants han denunciat que les autoritats espanyoles vulneren la legislació nacional i europea en no garantir “ni l’objectivitat i la pluralitat a la tevisió pública ni el dret d’informació dels ciutadans”, segons informa un comunicat de l’Eurocambra. “Els demanem que sol·licitin al govern espanyol que respecti la normativa d’Espanya i de la UE i retorni RTVE als ciutadans”, ha assenyalat Asunción Gómez, portaveu del Consell d’Informatius, durant la compareixença davant dels eurodiputats de la Comissió de Peticions.

Tot i que des de la Comissió Europea s’ha considerat que les decisions sobre mitjans públics són “competència nacional” i, per tant, “no hi ha motius per actuar”, Wikström ha optat per mantenir la queixa oberta. La sueca espera que el govern espanyol respongui a la missiva “com veu la situació actual i les perspectives, a la vista de la petició”.A finals d’abril, representants de la cadena espanyola ja van reunir-se amb la presidenta del Comitè de Peticions per parlar amb ella sobre el cas, que la cambra ja va admetre a tràmit fa més de dos mesos, i que actualment està estudiant. "Els mitjans públics han de ser independents i plurals i no han de ser la veu de cap govern", va assegurar llavors en roda de premsa a Brussel·les Alejandro Caballero, del comitè d'informatius de TVE.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.