directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 15:28 h

El degà del Col·legi d'Economistes creu que les previsions de creixement del PIB són "positives" tot i els mesos del 155

Joan B. Casas assegura que la marxa de seus socials d'empreses "pràcticament no ha tingut impacte econòmic"

ACN Barcelona.-El degà del Col•legi d'Economistes, Joan B. Casas, ha considerat que durant els mesos que ha durat el 155 l'economia catalana ha demostrat que "té empenta, té inèrcia i no és una economia assistida" perquè no necessita el sector públic per funcionar. Casas ha assegurat que les previsions de creixement "continuen sent positives". Tanmateix, ha considerat que cal que hi hagi polítiques del sector públic i un millor finançament de la Generalitat perquè les perspectives siguin encara més positives. En declaracions als mitjans en l'última jornada del 3r Congrés d'Economia i Empresa, Casas ha subratllat que la marxa de seus socials d'empreses fora de Catalunya "pràcticament no ha tingut impacte econòmic" fins ara, si bé sí que ha suposat un "impacte simbòlic no gens menyspreable".

Casas ha afegit que caldrà veure si a mig termini el trasllat de seus és definitiu i si té alguna afectació en l'economia. El degà ha subratllat també que la crisi econòmica ha suposat una "purga duríssima", si bé ha portat a unes exportacions de rècord i a altres lectures "positives": "Ara estem molt millor per afrontar un procés de globalització i d'irrupció de tecnologies molt potents", ha dit. D'altra banda, el degà dels economistes també ha lamentat "l'infrafinançament" de Catalunya. Així, ha desitjat que hi hagi "més capacitat financera" de la Generalitat en un futur. Joan B. Casas ha fet aquestes declaracions als mitjans en el marc de la sessió final del 3er Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya organitzat pel Col•legi d'Economistes de Catalunya (CEC), que ha tingut com a lema 'Cap a un model eficient i equitatiu'. L'objectiu del congrés ha estat debatre sobre què s'ha de fer per ser més competitius en el món i més equitatius a casa nostra. Al congrés s'hi ha presentat 186 ponències i s'han realitzat 18 actes durant els mesos d'abril i maig.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.