directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 16:00 h

La companyia de microsatèl·lits Satellogic s'instal·la a Barcelona i preveu crear uns 100 llocs de treball fins al 2020

La capital catalana serà la base d'un equip de científics especialitzats en interpretar les dades que registren els microsatèl·lits que té l'empresa tecnològica té en òrbita

ACN Barcelona.-La companyia argentina líder en microsatèl·lits Satellogic ha instal·lat a Barcelona la seva cinquena seu en l'àmbit mundial i preveu crear un centenar de llocs de treball de cara a 2020. A la capital catalana hi treballarà un equip de científics especialitzats en la interpretació de les dades que registren els microsatèl·lits que té la companyia tecnològica a l'atmosfera. Per ara, són una dotzena de treballadors amb la previsió d'assolir els 20 a finals de 2018. Durant la presentació aquest dijous de la nova seu europea situada al districte del 22@, el responsable d'aquesta àrea de treball, Marco Bressan, ha justificat la tria de la capital catalana perquè té bons professionals, és un "focus d'atracció de talent" i té un "ecosistema" d'universitats, centres d'investigació i empreses tecnològiques que resulta "atractiu" per una companyia com Satellogic. L'empresa fabrica satèl·lits de petita dimensió amb un cost mil cops inferior al d'un de tradicional i analitza la informació que registren els aparells en base a uns algoritmes d'intel·ligència artificial que "milloren la presa de decisions de corporacions, governs i ciutadans".

El fundador i director executiu de Satellogic, Emiliano Kargieman, ha assegurat que l'objectiu de la companyia és tenir una "constel·lació" de microsatèl·lits capaços de monitoritzar "cada metre quadrat del planeta" i extreure'n informació "de què passa al món en temps real". Per ara, tenen vuit microsatèl·lits en òrbita, preveuen llançar-ne una seixantena durant el proper any i superar-ne el centenar de cara a 2020 amb l'objectiu d'arribar als 300 satèl·lits en òrbita.Segons Kargieman, el "gran diferencial" de la companyia, líder en microsatèl·lits, és que poden generar "molt valor" a un cost molt inferior al d'un satèl·lit tradicional. Els dispositius de Satellogic pesen només uns 45 quilos i estan situats a una altitud de 500 quilòmetres des d'on capturen imatges de la superfície de la terra amb càmeres i sensors. El fundador de la companyia ha destacat que el menor volum dels dispositius en redueix el cost de llançament a l'espai.A banda, utilitza "components de la indústria comercial", més assequibles que els de les indústries espacial o militar, de major cost. Kargieman també ha destacat que la "integració vertical" de la companyia redueix despeses perquè només han de contractar el servei de llançament a l'atmosfera del dispositiu ja que han desenvolupat ells mateixos el disseny dels microsatèl·lits, de les càmeres que porten incorporades i també produeixen, recullen i analitzen les dades de les imatges.Concretament, aquesta darrera funció d'anàlisi serà la que tindran els professionals de la seu de Barcelona. L'equip de 'data scientists' que volen crear a la capital catalana oferirà "solucions" innovadores als clients de Satellogic en base a la interpretació de dades. Segons els responsables de la companyia, les aplicacions de la seva tecnologia pot ajudar des d'agricultors, a petroleres, entitats d'assegurances o estats i institucions. Per ara, els seus principals clients són grans empreses i corporacions però afirmen que el baix cost de les imatges que generaran amb una "constel·lació" de centenars de microsatèl·lits permetrà "democratitzar l'accés a la informació" que generen. "Potencial per facturar milers de milions" L'empresa està en una "primera etapa de desenvolupament comercial" després de vuit anys centrada en la investigació i el desenvolupament dels microsatèl·lits. Kargieman no ha volgut facilitar dades de la facturació de l'empresa però ha confiat que aquest 2018 serà "el primer any amb facturació comercial rellevant" d'un "dígit de milions d'euros" i ha assegurat que són una empresa amb "potencial per facturar milers de milions" ja que el que ofereixen és un "mercat a dia d'avui inexistent". Satellogic té per ara 110 treballadors i tenen seus a l'Argentina, l'Uruguai, els Estats Units i Israel. Kargieman ha assegurat que a l'hora de triar Barcelona, la situació política no va ser un "factor determinant" sinó que ho va ser "la qualitat de la gent" que hi ha i la capacitat d'atracció que té.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.