directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 18:46 h

Albiol demana el cessament del regidor Àlex Mañas (ICV-EUIA) per "haver endollat" la seva dona a l'Ajuntament de Badalona

L'equip de govern defensa la transparència i legalitat del procés i afirma que la contractació es va fer a través del SOC

ACN Badalona.-El president del PP a Badalona i líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, ha exigit a l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, que cessi el regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas (ICV-EUIA), a qui acusa "d'haver endollat" la seva dona a l'Ajuntament. Segons el popular, el consistori hauria contractat la muller de l'ecosocialista a través d'un procés "poc transparent" per ocupar un càrrec de tècnica de Medi Ambient amb una retribució anual de 46.000 euros. Des de l'equip de govern badaloní, el tercer tinent d'alcalde, José Téllez, ha defensat que aquesta incorporació es va fer a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i ha dit que l'executiu local "no interfereix en la selecció de personal que el SOC fa". Així mateix ha apuntat que no es duen a terme "vestits a mida". Amb tot, Albiol ha anunciat que exigirà una comissió d'investigació.

"S'ha de tenir molt poca vergonya perquè algú que diu que es diu d'esquerres i presumeix de transparència hagi fet servir un procés de selecció teòricament obert a tots els ciutadans per col·locar la seva dona a guanyar 46.000 euros al mes". Així d'indignat s'ha mostrat Xavier García Albiol que ha dit que si es confirmen les informacions aparegudes aquest dijous en alguns mitjans de comunicació demanarà a l'alcaldessa que cessi el regidor Àlex Mañas i exigirà una comissió d'investigació. Paral·lelament, el president del grup municipal del PP, Juan Fernández, ha fet arribar un escrit a l'alcaldessa de la ciutat perquè convoqui de forma inmediata una Junta de Portaveus extraordinària i urgent per esclarir els fets i aportar documentació al respecte. Malgrat que el regidor ecosocialista s'ha defensat de les crítiques apuntant que la contractació s'havia dut a terme a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Albiol afirma que disposa de documentació que acredita que "va ser l'Ajuntament el que va fer aquest procés de selecció". Des del govern municipal, el tercer tinent d'alcalde, José Téllez, ha defensat "amb ungles i dents" el procediment que l'executiu local segueix per contractar personal en cassos d'urgència com aquest perquè afirma "permet fer la fiscalització i l'Ajuntament no intervé en la selecció, sinó que se n'encarrega el SOC".Tellez ha detallat que el que fa el departament que necessita cobrir una vacant és enviar una fitxa al SOC amb els requisits. En aquest cas, apunta el regidor, l'únic que es demanava era tenir la Llicenciatura de Dret, coneixement bàsic sobre l'ordenament i règim jurídic de l'administració pública i el nivell C de català, per tant no podíem fer un vestit a mida". En aquest sentit assenyala que la persona que va quedar primera en la llista va ser la muller de Mañas.El polèmic contracte és temporal i s'ha dut a terme per cobrir una jubilació parcial. Quan conclogui el període s'estudiarà el mecanisme de provisió d'aquesta plaça per promoció interna o per concurs d'opisició de torn lliure.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.