directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dimarts, 22 de maig de 2018 20:29 h

El PSC de l’Hospitalet tomba una moció de suport a l’INS El Palau perquè no vol “posar les escoles al centre del conflicte”

El text instava la Fiscalia a retirar les denúncies contra els docents acusats de delictes d’odi

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El PSC de l’Hospitalet de Llobregat ha votat en contra d’una moció de suport al professorat de l’INS El Palau de Sant Andreu de la Barca argumentant que no vol “posar les escoles al centre del conflicte”. El text s’ha debatut al ple d’aquest dimarts a la tarda a proposta d’ICV-EUiA-Pirates, ERC, PDeCAT i la CUP, i demanava instar la Fiscalia a retirar les acusacions contra els professors denunciats per delictes d’odi per presumptament haver discriminat alumnes fills de Guàrdies Civils. La proposta, però, no ha prosperat perquè només ha tingut el suport dels grups proposants i el suport parcial de dos regidors no adscrits. Un tercer regidor no adscrit, el PP, Ciutadans i el PSC encapçalat per l’alcaldessa Núria Marin hi han votat en contra.

El text debatut al Ple d’aquest dimarts a l’Hospitalet sorgia d’una proposta dels col•lectiu de suport als docents denunciats. Així, la moció recordava que els investigats neguen cap tracte discriminatori i “afirmen que els debats sorgits a les aules sobre els fets de l’1 d’octubre es van fer partint del respecte, l’empatia, la diversitat i l’esperit crític”. El regidor de la CUP Khristian Giménez ha assegurat que les expressions en què se sustenta la denúncia “tergiversen” les intervencions que es van fer a les aules.Per aquest motiu, la moció instava els grups a mostrar la solidaritat amb el professorat i la comunitat educativa de l’INS El Palau, reclamava a la Fiscalia que retirés les acusacions i sol•licitava que es facin públiques les investigacions fetes per inspecció educativa. Al mateix temps, el text feia una crida a “aturar la campanya de criminalització dels docents i l’ofensiva contra l’ensenyament públic català”.Tant el PSC, com Cs i el PP s’hi ha mostrat rotundament contraris. El govern de Núria Marín, a través del regidor Jaume Graells ha definit com a “lamentable” el referèndum de l’1 d’octubre i les escenes que es van viure a escoles i instituts, assegurant que els centres educatius “van ser escenaris del conflicte més brutal que s’ha patit en democràcia a Catalunya”. Per aquest motiu, Graells ha demanat “no situar les escoles al centre”, ja que considera que “s’està posant en risc la convivència als centres educatius”.Al mateix temps, el regidor d’Educació ha defensat la “pluralitat” del professorat i de la comunitat educativa, i ha expressat el “rebuig” vers “l’assenyalament de ningú”. Graells s’ha referit implícitament així tant a la presumpta discriminació als alumnes fills de Guàrdies Civils com a la publicació dels noms dels docents investigats. Més dur s’ha expressat el portaveu de Ciutadans, Miguel Garcia, per argumentar el vot en contra dels quatre regidors del seu grup –el segon amb més representació, després del PSC-. Garcia ha demanat incloure una esmena a la moció per “expressar el suport als alumnes assenyalats per la professió dels seus pares”, però cap dels grups impulsors del text ha acceptat la proposta, fet que ha enervat el regidor.A parer de Miguel Garcia, la moció debatuda al Ple de l’Hospitalet és “esbiaixada” perquè “ignora les presumptes víctimes i dona suport als presumptes agressors, que són els professors que haurien de vetllar pel benestar dels alumnes”. Al mateix temps, Garcia ha qüestionat que el consistori obri un debat sobre aquests investigats, mentre “a ningú se li acut” debatre sobre casos com “Bàrcenas o el de la Manada”. El regidor taronja ha acusat els grups proposants del text a “dur-ho tot al terreny ideològic de la República”.En paral•lel, el Ple de l’Hospitalet també ha debatut una moció de defensa de l’escola catalana, proposada per Esquerra, el PDeCAT i la CUP. El text tampoc ha tirat endavant, ja que s’ha repetit la mateixa votació que durant la moció de l’INS El Palau.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.