directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 23 de maig de 2018 21:11 h

Un centenar de persones surten en defensa dels docents acusats d'adoctrinament i de l'escola catalana a Tarragona

S'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol, des d'on han reclamat "que es deixi l'educació en pau"

ACN Tarragona.-Més d'un centenar de persones han reclamat "que es deixi l'educació en pau" en una concentració davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona convocada pels sindicats per defensar "el professorat acusat de delictes d'odi o d'adoctrinament per defensar l'escola catalana". El portaveu d'USTEC a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, ha alertat que hi ha docents que "callen les opinions perquè hi ha una por implícita" que, diu, "cal revertir": "s'ha de valorar una escola que ha d'educar en el pensament crític, per la llibertat i per la democràcia i hem de fer front als qui han agafat l'escola com a punt de confrontació social en aquest país". Els sindicats han deixat de banda les queixes per un suposat adoctrinament a la Vitxeta de Reus o l'Institut de la Selva del Camp per evitar posar en el punt de mira el professorat i deixar que siguin els centres qui actuïn com sigui convenient.

Cartanyà, que també és president de la Junta de Personal Docent de Tarragona, ha afirmat que, entre el professorat, hi ha "silenci": "la gent calla les opinions perquè hi ha una por implícita, que no es diu però que hi és, i això és el que volem revertir". Així, ha reivindicat que es pugui mantenir una escola "que ha d'educar en el pensament crític, per la llibertat i la democràcia" i que, en aquest sentit, s'ha de "fer front" a aquells que "no volen la llibertat ni la democràcia".A aquells docents que han estat acusats de delictes d'odi o d'adoctrinament, els sindicats els han ofert el seu suport, així com ho han fet les entitats que s'han format per atendre aquests casos, com la Taula d'Emergència Docent. En els casos de la Vitxeta i l'Institut de la Selva, Cartanyà ha recordat que no s'ha volgut parlar de cap centre en concret en el manifest "perquè, precisament, volem fer el contrari del que han fet els programes de tele-brossa", ha reblat. En aquest sentit, ha explicat que l'escola ha de poder funcionar amb normalitat i solucionar aquest tipus d'incidències amb els mecanismes interns.Al manifest, s'ha exigit al Departament d'Ensenyament que defensi els treballadors acusats d'adoctrinament, "no només fent l'acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant falses acusacions d'incitació a l'odi, posant en dubte l'honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i fent públics els informes pertinents". També demanen que no s'utilitzi el paper de l'escola en estratègies polítiques, "sigui les que sigui" i que es deixi treballar als docents "com sempre ho han fet".Els manifestants s'han concentrat davant de la subdelegació del govern espanyol a la plaça Imperial Tàrraco, acordonada per diversos agents dels Mossos d'Esquadra, amb diverses pancartes en defensa de l'escola catalana i del professorat acusat, a qui han recordat que "no estan sols". La convocatòria ha estat feta pels sindicats d'Ensenyament USTEC·STEs (IAC) , USOC, UGT , CGT , CCOO i ASPEPC de Tarragona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.