directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 24 de maig de 2018 16:40 h

Donald Trump cancel·la la reunió amb Kim Jong-un prevista pel 12 de juny a Singapur

El president nord-americà li comunica en una carta que és "inapropiat" mantenir la trobada després de "l'hostilitat" mostrada recentment pel líder nord-coreà

ACN Brussel·les.-Donald Trump ha cancel·lat aquest dijous la històrica trobada que havia de mantenir amb Kim Jong-un a Singapur el pròxim 12 de juny. En una carta dirigida al líder nord-coreà i feta pública per la Casa Blanca, Trump assegura que "tristament" considera que és "inapropiat" mantenir la reunió "prevista des de fa temps" després de "l'enorme ràbia" i "l'hostilitat" mostrada per Jong-un "en les més recents declaracions". "Per tant, pel bé de les dues parts però en detriment del món, la cimera de Singapur no tindrà lloc", assegura en la missiva. El de la Casa Blanca lamenta també que el món i Corea del Nord "hagin perdut una gran oportunitat per una pau duradora i una gran riquesa i prosperitat". En la carta Trump destaca que tenia la "sensació" que s'estava construint un "meravellós diàleg" entre els dos països i l'emplaça a trobar-se "algun dia" en el futur. El president dels Estats Units també l'avisa, però, sobre la capacitat nuclear del país. "Vostè parla de les seves forces nuclears però les nostres són tan massives i poderoses que reso a Déu perquè mai les hàgim de fer servir", li rebla. En la carta, Trump aprofita el missatge a Kim Jong-un per agrair-li l'alliberament dels tres ostatges nord-americans retinguts a Corea del Nord. "Va ser un gest preciós", escriu.

La cimera entre els Estats Units i Corea del Nord, anunciada el 10 de maig passat, es preveia històrica, i Washington va assegurar llavors que confiava que permetés treballar per a la fi del "programa d'armament d'armes de destrucció massiva" de Pyongyang.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.