directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Urgell doble fletxa Divendres, 25 de maig de 2018 16:31 h

ERC Alt Urgell critica que la Mancomunitat de residus Meridional no reculli les deixalles del 'Let's Clean Up Europe!'

Segons els republicans, l'organisme es va comprometre a endur-se les bosses amb la brossa que es va netejar a l'entorn del pantà d'Oliana en el marc de la campanya

ACN Coll de Nargó.-La federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Alt Urgell ha lamentat aquest divendres que la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional (MIGRAUM) no hagi recollit encara les bosses de brossa de grans dimensions que contenen els residus que diversos voluntaris van aplegar, fa dues setmanes, de l'entorn del Pantà d'Oliana, al terme municipal de Coll de Nargó, en el marc d'una acció organitzada pel partit polític dins la campanya 'Let's Clean Up Europe!'. En aquest sentit, la formació ha denunciat en un comunicat que la pujada del nivell de l'aigua en aquesta zona ha ocasionat que algunes deixalles hagin anat a parar al curs del riu i consideren que tot plegat s'ha produït per "deixadesa" de l'organisme encarregat d'endur-se els residus.

L'acció de neteja de la riba del pantà d'Oliana, al seu pas per Coll de Nargó, es va dur a terme el passat 12 de maig en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!'. Una vintena de persones voluntàries van recollir uns 3.000 quilos de deixalles i, segons ha informat ERC, les dues mancomunitats de residus de l'Alt Urgell havien de col·laborar en les tasques de retirada. En aquest sentit, la de l'Urgellet, que s'havia de fer càrrec dels voluminosos trobats, se'ls va endur el mateix dia i la Meridional, que havia cedit les bosses de grans dimensions, es va comprometre a recollir-les en un breu període de temps. Des de la formació, però, han denunciat que encara no ho han fet, el que implica, han afegit, que l'entorn s'estigui "embrutant i contaminant de nou".Des d'Esquerra Alt Urgell han emplaçat al president de la MIGRAUM, Miquel Sala, a què prengui mesures en la millora de la gestió d'aquests residus i han afirmat que no es poden donar "errades com aquesta" per, han insistit, "simple deixadesa d'organització". Els republicans també han indicat que alguns voluntaris que hi van participar en l'acció de neteja s'han desplaçat de nou fins al lloc per lligar les bosses als arbres i, així, evitar que caiguin a l'aigua.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.