directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de juny de 2018 14:06 h

Matas ingressa a la presó d'Aranjuez després de la sentència del 'cas Nóos'

L'expresident balear no ha anat a Palma a buscar el manament de presó

ACN Madrid.-L'expresident balear Jaume Matas ha ingressat voluntàriament aquest dimecres a la presó Madrid VI d'Aranjuez després de la sentència del 'cas Nóos', segons confirmen a l'ACN fonts penitenciàries. El Suprem ha mantingut la condemna a Matas imposada per l'Audiència de Palma al febrer i confirma 3 anys i 8 mesos pels delictes de prevaricació, falsedat de document públic, malversació i frau a l'administració. Aquest dimecres estava citat a l'Audiència de Palma juntament amb Iñaki Urdangarin i Diego Torres on havia de recollir en mà el manament de presó. L'expresident, però, ha optat per presentar-se directament a un centre penitenciari i ha escollit el d'Aranjuez, proper al seu domicili. Matas ja ha estat a la presó anteriorment i va complir 9 mesos a la presó de Segovia l'any 2015 pel cas 'Palma Arena' per delictes de corrupció i tràfic d'influències.

L'expresident balear ja és a la presó i ha optat per no viatjar fins a Palma per recollir a l'Audiència el manament de presó. El Suprem va fer pública dimarts la sentència del cas Nóos, que condemnava els principals responsables del 'cas Nóos', entre ells l'expresident balear. El tribunal ha mantingut la pena –que ara ja és ferma- imposada per l'Audiència de Palma al febrer. El Suprem va notificar la decisió a l'Audiència de Palma, que no va trigar en reaccionar. El mateix dimarts va citar l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin (condemnat a 5 anys i 10 mesos), el seu exsoci Diego Torres (condemnat a 5 anys i 8 mesos) i l'expresident balear (3 anys i 8 mesos). Els donava per fer-ho de les 9h fins a les 14h d'aquest dimecres. Torres ha estat el primer en arribar a l'Audiència de Palma i a les 12.15h ho ha fet Urdangarin. L'Audiència de Palma els ha donat de temps fins dilluns per ingressar al centre penitenciari que vulguin. Intentar aturar la presó anant al TC Per evitar l'entrada a un centre penitenciari, Urdangarin i Torres poden recórrer en empara davant del Tribunal Constitucional per demanar que suspengui cautelarment l'execució de la sentència i, per tant, la seva entrada a la presó. Tanmateix, el TC no acostuma a paralitzar entrades a la presó de condemnats a més de 5 anys. Ho reconeix el mateix tribunal en la interlocutòria del cas dels feixistes que van atacar la Llibreria Blanquerna de Madrid durant la Diada del 2013 i que tenien condemnes fermes de fins a 4 anys. El TC va suspendre la seva entrada a la presó i apuntava que adoptava com a "directriu general" que la pena se situï per sobre o per sota de la frontera dels 5 anys. A penes de més de 5 anys, recorda que el legislatiu els considera ja penes "greus" i, per tant, no pot aturar l'execució de la sentència.El govern veu "irreal" la petició d'indult També podrien demanar l'indult al govern espanyol. Aquest dimecres, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha dit que és "irreal" valorar aquesta opció. "Som molt respectuosos amb les decisions judicial però en ocasions ja hem plantejat que no es puguin indultar els autors de delictes de corrupció, violència de gènere o delictes greus com és aquest cas", ha dit a una entrevista a RNE.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.