directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 13 de juny de 2018 20:57 h

El Consorci d'Educació de Barcelona es compromet amb les famílies a ampliar ràtios i obrir com a mínim 3 grups més de P3

Les famílies recelen de la proposta perquè no soluciona la problemàtica a tots els infants que s'havien quedat sense plaça pública

ACN Barcelona.-Les diferents plataformes de famílies sense plaça pública de P3 han explicat aquest dimecres que l'administració, el Departament d'Ensenyament i el Consorci, s'han compromès a ampliar les places de P3 a l'Esquerra de l'Eixample, la Dreta de l'Eixample, Gràcia i el Guinardó, Segons les famílies, seran un total de 107 places públiques noves a partir de l'ampliació de ràtio, per exemple, a tots els grups de P3 de Gràcia, dels 25 als 26, la reobertura d'un grup a Vallcarca, la creació d'un bolet a Font d'en Fargues i la creació d'un grup o línia addicional nou a l'escola Ferran Sunyer de l'Eixample. Tot i que amb aquestes places la problemàtica que denunciaven les famílies podria quedar solucionada, les persones afectades recelen de la proposta perquè de moment encara no els garanteix la plaça pública i de proximitat.

Per exemple, les famílies de Gràcia consideren que una plaça a l'escola Pare Poveda de Vallcarca no soluciona la problemàtica que tenen els veïns de Vila de Gràcia, per la distància que hi ha. El mateix pensen les famílies de l'Esquerra de l'Eixample amb l'obertura d'un nou grup a l'escola Ferran Sunyer, limítrof amb Sant Antoni, que per a moltes famílies també els suposarà força desplaçament. Les famílies del Guinardó disposaran d'una línia addicional a Font d'en Fargues que sí que solucionarà el problema de moltes famílies que no tenien plaça al barri. Totes les plataformes consideren que el problema és ''estructural'' i lamenten que algunes famílies hagin accedit a anar en escoles concertades que en època de preinscripcions no tenen demanda. Aquest dijous, el Consorci d'Educació farà públiques en roda de premsa aquestes dades.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.