directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 10:57 h

Iceta, sobre Huerta: "No hi havia cap altra sortida"

El líder socialista aplaudeix la reacció "ràpida, fulminant" però lamenta que les explicacions de l'exministre semblin "una semi excusa"

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que la dimissió de Màxim Huerta com a ministre de Cultura era "obligada". "No hi havia una altra sortida; al matí vaig pensar-ho, ningú entendrà que no acabi així", ha assegurat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' aquest dijous. El líder dels socialistes ha afirmat així que en un context social "sensible" creix el "nivell d'exigència" i per tant s'ha de ser "exemplar", sobretot en obrir "una nova etapa a cop de corrupció" del PP. "Crec que va fer bé", ha apuntat. Ara, el "dubte" que li queda és si Huerta "hauria hagut d'avisar" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Estic sent suau", ha advertit en aplaudir també una "reacció ràpida, fulminant". Li ha retret també les explicacions d'aquest dimecres, que poden "semblar una semi excusa". "Fins i tot treu mèrit a la dimissió", ha assegurat Iceta. En aquest sentit, ha suggerit que hauria hagut de desgranar-ho més endavant: "Quan has comès un error, i això era un error, quedes molt millor si dius 'no vull perjudicar qui ha confiat en mi, me'n vaig'".

Iceta, que va parlar amb Sánchez "d'eventualitats diferents" durant la formació del nou govern socialista després de la moció de censura, ha afirmat que tots dos van concloure que "el millor" era que l'actual dirigent socialista es quedés liderant el PSC. "M'agradaria poder ajudar i participar en un canvi d'escenari", ha afegit descartant-se però com a "ministre sense cartera". Encara sobre el govern de Sánchez i en concret sobre les paraules del ministre d'Exteriors, Josep Borrell -va parlar d'una Catalunya "al límit de l'enfrontament civil", Iceta ha sentenciat que a la societat catalana hi ha "divisió d'opinions" però "afortunadament, llevat de casos concret, s'ha mantingut un nivell de convivència apreciable". I és un clima que Iceta vol enfortir. En aquest context, ha reclamat als polítics "alertar dels riscos però també contribuir a evitar-los". Tot plegat ho ha dit després de confessar-se "borrellista". En aquest context ha animat tots els actors polítics a "agafar un altre camí" ara a Catalunya si es considera que "allò no va anar bé". "No tornem a anar de 'farol'", ha reclamat Iceta en relació a les paraules de l'exconsellera Clara Ponsatí. També per això ha demanat "sinceritat" al president de la Generalitat, Quim Torra, de cara a la reunió que ha de mantenir amb Sánchez. "No fem comèdia", ha insistit pocs dies després de reunir-se a la Generalitat amb Torra, una trobada que va servir com a "primer pas de confiança des de la discrepància enorme". Finalment, Iceta ha demanat mantenir els símbols compartits, com ara la senyera o la Diada. També per "evitar una balcanització". "No vull una diada seminacional, sinó que la vull sencera", ha assegurat Iceta en referència a la proposta de l'ANC per convertir l'1 d'octubre en "festa nacional".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.