directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 11:26 h

Albiol troba "exagerat" que s'afirmi que la situació dels presos independentistes és una "qüestió humanitària"

El president del PPC proposa un "acord transversal i de mínims" de tots els partits catalans i el Govern per traslladar a Sánchez

ACN Barcelona.-El president del PPC, Xavier García Albiol, ha negat que la situació dels exconsellers i presos independentistes sigui pas una "qüestió humanitària". En una entrevista a La Xarxa aquest dijous al matí, el cap de files dels populars ha reiterat que estan empresonats a Madrid perquè així "ho ha decidit un jutge, i no el govern del PP". Albiol ha apuntat que entén i respecta tant Jordi Cuixart com Jordi Sànchez, les seves famílies i la resta de presos, però ha afirmat que és "exagerat" afirmar que se'ls ha d'apropar a presos catalanes per "qüestions humanitàries". D'altra banda, el president del PPC ha proposat un "acord transversal i de mínims" de tots els partits catalans i el Govern per entregar al president espanyol, Pedro Sánchez.

Albiol considera que "amb raó o sense" el jutge Pablo Llarena ja va desestimar la petició d'apropar els presos. A partir d'aquí, el líder del PPC creu que no es pot entrar en un debat jurídic que no correspon als polítics: "El judici es produirà a l'octubre o novembre, i a partir d'aquí es veurà què passa", ha afegit. Finalment, Albiol ha subratllat que si respecta que es detinguin i empresonin membres del PP, també avala les decisions judicials que afectin els líders independentistes.En un altre àmbit, Albiol ha admès que el govern espanyol de Mariano Rajoy no va encertar en totes les decisions i que va cometre errors, sobretot de comunicació. El líder dels populars opina que el 2012, després de la reunió de l'aleshores cap de l'executiu espanyol amb el president del Govern d'aquell any, Artur Mas, Rajoy hauria d'haver donat alguna "alternativa o explicació", un cop el líder de la Generalitat va lamentar que Madrid no acceptava millorar el finançament de Catalunya.En aquesta línia, Albiol ha conclòs que ara que hi ha el PSOE a la Moncloa i no el PP caldrà veure si "entre tots" es pot "baixar una mica el suflé i la tensió" i arribar a un "punt de trobada". El líder del PPC aposta així perquè tots els partits catalans i el Govern es reuneixin per pactar punts de mínims i en comú que es puguin traslladar a Sánchez: "És el que hem d'intentar per sortir del bucle i d'una situació enquistada".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.