directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:05 h

Espanya és l'estat on més creix el pessimisme sobre el futur de la UE

El percentatge ciutadans espanyols amb una imatge "positiva" de la Unió baixa fins al 33%

ACN Brussel·les.-Menys optimisme sobre el futur de la Unió Europea i una pitjor imatge del club europeu entre els ciutadans de l'Estat. És el que es desprèn de l'Eurobaròmetre que mesura l'opinió pública sobre la UE i que la Comissió Europea ha fet públic aquest dijous. Des del darrer Eurobaròmetre, la tardor del 2017, l'optimisme pel futur de la UE ha crescut en 15 països, s'ha mantingut inalterable en cinc i ha disminuït en vuit estats membres, especialment a Espanya, on s'ha reduït sis punts fins al 60%. De fet, un 35% dels ciutadans de l'Estat són "pessimistes" sobre el futur del club europeu, l'augment més alt de tota la Unió Europea. La majoria dels ciutadans, un 50%, es mostren "neutrals" sobre la seva visió de la UE, però cau la percepció dels que la veuen positiva (33%) i puja la dels que la veuen negativa (15%).

Per contra, en 15 estats membres ha augmentat el nombre d'enquestats que veuen amb bons ulls la UE. Altres dades indiquen que un alt percentatge dels ciutadans espanyols (82%) consideren que són ciutadans europeus, una xifra similar a la de Portugal (83%), Alemanya (84%) o Irlanda (85%). Amb tot, en comparació a l'enquesta feta abans de l'hivern passat el sentiment de ciutadania de la UE ha disminuït en vuit països i entre aquests també hi ha Espanya.El document també mostra com l'Estat és el setè per la cua en "confiança" en les institucions europees. Un de cada dos ciutadans "tendeix a no confiar en la UE", segons l'Eurobaròmetre, una xifra molt similar a la mitjana europea. Entre els estats que més hi confien hi ha Lituània (66%), Portugal (57%) i Dinamarca (57%).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.