directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:33 h

Un miler de personalitats del món polític, social i cultural defensen el "govern del canvi" de Badalona

Oriol Junqueras, Ada Colau, Òscar Camps o Sílvia Soler han donat el seu suport a través d'un manifest fet públic pels partits del govern local sota el lema 'Amb Badalona no s'hi juga'

ACN Badalona.-Un miler de personalitats destacades del món polític, social, cultural, acadèmic i del treball han defensat el "govern del canvi" de Badalona, format per Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, i han expressat el rebuig a la moció de censura que han presentat el PSC, PP i Cs. Ho han fet a través d'un manifest fet públic per les forces del govern de l'Ajuntament, que porta per lema 'Amb Badalona no s'hi juga'. Entre els sotasignants hi ha el vicepresident de la Generalitat destituït pel 155, Oriol Junqueras, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, Òscar Camps de Proactiva Open Arms, els exalcaldes de Badalona Màrius Díaz i Maite Arqué, el compositor i escriptor Lluís Cabrera i la també escriptora Sílvia Soler.

El manifest recull els principals arguments per la continuïtat del "govern del canvi". Els seus impulsors consideren que el govern de Dolors Sabater ha suposat una onada d’"aire fresc" i una "clara mostra" que hi pot haver una altra manera de governar, "prioritzant les persones, la cohesió i els serveis públics com a drets socials". Consideren que la imatge de la ciutat, tant internament com des de l’exterior, ha fet un "gir radical" els darrers anys, passant, segons diuen, del "model d’exclusió" liderat pel PP d'"Albiol netejant Badalona” al de la “Badalona acollidora de tots i totes”, que lidera l’actual govern d’esquerres. El manifest remarca que el govern de Sabater va presentar pel 2018 els pressupostos més socials que ha tingut mai Badalona i que ja fa mesos que ha superat les inversions executades en el mandat del PP, que ha invertit per primera vegada en polígons industrials i que està projectant la reindustrialització de la ciutat amb un pla estratègic. A més, els partits del govern afirmen que l'Ajuntament és pioner en la implantació d’energies renovables i l’autoconsum.Lamenten que ara el PSC, PP i Cs hagin presentat una moció de censura "que només respon a la seva necessitat de fer campanya electoralista, sense parlar de propostes de ciutat ni concretar qui formarà part del nou govern, obviant, a més, les necessitats de la ciutadania de Badalona". En el manifest, denuncien que aquest moviment "irresponsable" farà possible el retorn de les polítiques "de dretes i excloents, amb un govern feble dominat des de l’ombra pel PP d’Albiol, que es voldrà cobrar els seus suports" i asseguren que dificultarà "enormement" els futurs pactes amb el PSC de cara al 2019.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.