directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Pallars Jussà doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:41 h

El Cinquè Llac dona l'opció als turistes de compensar la petjada de carboni del seu viatge en projectes mediambientals

Els visitants poden destinar l'import econòmic a actuacions o projectes de millora de la biodiversitat a través de la creació de microreserves i la gestió de boscos

ACN Senterada.-L'Associació Marques de Pastor, encarregada de la gestió de la ruta El Cinquè Llac, s'ha proposat un model enfocat al turisme sostenible i responsable, on els visitants puguin contribuir de forma voluntària a la conservació de l'espai natural que conforma la ruta a partir de la donació, la subvenció, i la participació. Una de les principals accions és compensar la petjada ecològica, els visitants podran calcular la petjada de carboni del seu viatge i estada en el Cinquè Llac, i compensar-la en el mateix territori destinant l'import econòmic a actuacions o projectes de millora de la biodiversitat, a través de la creació de microreserves per potenciar espècies endèmiques, i de la gestió de boscos. El 70% d'usuaris de la ruta del Cinquè Llac són estrangers i la petjada ecològica d'aquests turistes suposaria entre 10 i 15 euros. Més que l'aportació econòmica el que vol l'entitat és conscienciar. L'objectiu és que aquest estiu ja estigui en marxa aquesta iniciativa i posteriorment s'ampliï a la resta dels Pallars.

L'Associació Marques de Pastor i el Consorci LEADER Pirineu Occidental van signar un conveni per desenvolupar el projecte de cooperació estratègic 'Suma't i Involucra't' que té com a objectiu desenvolupar una metodologia per fomentar la contribució voluntària de les empreses turístiques, la població local i els visitants, en la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural.L'Associació Marques de Pastor afirma que el turisme segueix creixent i es consolida com un dels sectors claus en el desenvolupament econòmic de la zona i argumenta que al mateix temps creixen els efectes socials i mediambientals que representa aquest fenomen. Mireia Font, de l'associació Marques de Pastor, ha explicat que és per aquest motiu que també creix la necessitat d'implementar mesures des del sector públic i privat que contribueixin a la reducció de l'impacte ambiental i a la sostenibilitat del sector turístic.Font ha sentenciat que ''el nostre pas per la natura és gratuït i la nostra petjada molt gran'' i per aquest motiu es vol contribuir a la conscienciació de la gent i a l'opció d'una aportació econòmica per millorar-la.Entre altres accions que contempla l'Associació Marques de Pastor destaca la d'apadrinar un camí amb l'objectiu que permeti als visitants i altre públic interessat, contribuir en el finançament de la recuperació i manteniment dels camins tradicionals de la ruta el Cinquè Llac. Durant el mes de maig l'Associació va organitzar una setmana de voluntariat amb l'objectiu que, a través del treball, donin suport a projectes específics de restauració de parets de pedra seca.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.