directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:58 h

Els comuns presenten iniciatives al Parlament i al Congrés perquè es reuneixi la comissió bilateral Estat-Generalitat

Alamany defensa que la primer pas cap al diàleg ha de ser una relació "de tu a tu" i demana al govern de Sánchez que retiri els recursos al TC contra lleis socials

ACN Barcelona.-Els comuns han presentat iniciatives al Parlament i al Congrés per demanar que en el termini d'un mes se celebri una comissió bilateral Estat-Generalitat, un mecanisme que preveu l'Estatut i que, segons han recordat, no es reuneix des de del juliol del 2011. La portaveu de CatECP al Parlament, Elisenda Alamany, ha defensat que "el primer pas cap al diàleg ha de ser una relació de tu a tu basada en el respecte institucional i la lleialtat institucional que es mereix Catalunya". Les iniciatives parlamentàries també demanen al govern espanyol que retiri els recursos presentats al Tribunal Constitucional (TC) contra lleis socials aprovades per una àmplia majoria del Parlament.

Alamany ha defensat que s'ha obert una oportunitat i una "nova etapa de diàleg" amb l'arribada de Sánchez a la Moncloa. En aquest sentit, ha apostat per pensar ara com es passa de les paraules als fets i una de les propostes dels comuns és reactivar la comissió bilateral entre l'Estat i la Generalitat. Per aquest motiu, han presentat una proposició no de llei al Congrés i una proposta de resolució al Parlament. Els textos són molt semblants, i insten el Govern i l'executiu espanyol a convocar en el termini d'un mes la comissió bilateral Estat-Generalitat. Un dels punts que demanen que es tracti en aquesta reunió es la retirada per part del govern espanyol dels recursos presentats al TC contra lleis aprovades al Parlament davant del que consideren una "ingerència intolerable". I també reclamen al Govern de Torra que apliqui la normativa que es manté vigent i no està suspesa de les lleis afectades pel TC.Així mateix, els comuns també aposten per la reactivació de la comissió mixta de transferències Estat-Generalitat per "avançar en el traspàs de transferències pendents". En la mateixa línia, el diputat d'En Comú Podem al Congrés Josep Vendrell ha demanat al govern de Sánchez que concreti la seva aposta pel diàleg "sense deixar-se acomplexar" pel PP i Cs. "Els demanem ser valents i establir com a línia fonamental el diàleg democràtic entre els dos governs", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.