directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 13:40 h

El Parlament belga donarà “màxima prioritat” a la investigació sobre el geolocalitzador posat al cotxe de Puigdemont  

L’N-VA exigirà al govern belga que demani explicacions a Espanya si es confirma l’espionatge del CNI

ACN Brussel·les.-El Parlament federal belga donarà “màxima prioritat” a la investigació sobre el presumpte espionatge per part del CNI al president català destituït Carles Puigdemont mentre era a Bèlgica. En declaracions a l’ACN, el diputat de l’N-VA que va presentar la petició per indagar els fets, Peter Buysrogge, ha dit que el president del comitè encarregat de realitzar l’informe sobre el cas ha assegurat que la investigació “serà de màxima prioritat”, però desconeix quan finalitzarà el procediment obert aquesta setmana. Si l’informe final conclou que el CNI va espiar Carles Puigdemont sense informar els serveis secrets belgues, el partit nacionalista flamenc exigirà al govern belga de Charles Michel que demani explicacions a Espanya.

Així, Buysrogge ha afirmat que, si Espanya no va contactar els serveis de seguretat belgues, “el govern hauria de fer alguna cosa” i “contactar les autoritats espanyoles” per demanar explicacions. “Si els nostres serveis secrets no sabien res sobre això, les autoritats espanyoles hauran d’explicar perquè no van contactar els nostres serveis secrets”, ha dit el diputat, alertant que aquest fet violaria “les normes internacionals”. Si pel contrari es confirmés que les autoritats belgues estaven al corrent d’una suposada activitat d’espionatge del CNI, Buysrogge considera que els mateixos serveis de seguretat de Bèlgica han d’explicar “perquè no van refusar aquesta intervenció”. Tanmateix, l’N-VA vol esperar als resultats de la indagació per treure conclusions i actuar.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.