directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 16:26 h

La comissió de defensa de l'escola catalana celebra l'arxivament de la causa contra els professors de la Seu d'Urgell

Lamenten però que ''el mal ja està fet'' i que els docents i el seu entorn han passat 9 mesos de ''patiment i angoixa''

ACN La Seu d'Urgell.-La comissió de suport de defensa de l'escola catalana a la Seu d'Urgell celebra i es felicita pel fet que l'Audiència de Lleida hagi arxivat la causa oberta contra els docents acusats d'incitació a l'odi a les aules després de l'1-O. Això no obstant, recalquen que ''el mal ja està fet'' i en aquest sentit denuncien que els docents han viscut 9 mesos, gairebé un curs escolar, de ''patiment i angoixa'' que han afectat molt tant als encausats com a tot el seu entorn, ''a tots els nivells; físic, moral, mental, anímic i professional''. La comissió creu que l'arxivament de la causa dóna la raó al professorat ''injustament acusat i a tots els qui vam defensar des del primer moment la seva actuació''. En aquest sentit, remarquen que és un ''seriós i contundent avís'' a tots els qui intenten polititzar l'escola catalana acusant-la de manera injusta amb ''difamacions com l'adoctrinament''.

La comissió espera que l'arxivament de la causa espera que faci reflexionar, rectificar i exigir les disculpes públiques dels qui l'han motivat. En aquest sentit es refereixen especialment a ''tots aquells polítics i mitjans de comunicació que no van tenir cap inconvenient en assenyalar públicament al professorat, sobretot el de Sant Andreu de la Barca, saltant-se olímpicament la presumpció d'innocència que és de degut respecte en tota democràcia digna d'aquest nom''. La comissió manifesta així també el seu suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu que encara té la causa oberta i es mostra convençuda que s'acabarà arxivant. També expressen suport als més de 500 docents que hores d'ara poden estar investigats i totes aquelles persones que estan patint la repressió per la llibertat d'expressió.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.