directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 17:26 h

Calvo no descarta que alguns dels passatgers de l'Aquarius vagin a Centres d'Internament d'Estrangers

La vicepresidenta del govern espanyol subratlla que s'atendrà cas per cas la situació dels migrants per si es poden considerar refugiats

ACN València.-Alguns dels migrants del vaixell Aquarius i de les dues naus de la Guàrdia Costera italiana que viatgen cap al port de València poden ser ingressats a Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), segons ha explicat aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. "Alguns aniran al CIE i d'altres aniran directament a centres d'ajuda humanitària i serveis socials en funció de les condicions que arribin", ha explicat la vicepresidenta, que ha afegit: "El dret d'asil s'atorga però cal fer comprovacions". Calvo s'ha mostrat especialment preocupada per la situació dels menors que viatgen sols, que poden haver estat víctimes de màfies de tràfic de persones. Tant ells, com les dones "que hagin estat objecte de tràfic amb fins d'explotació sexual", tindran atenció particularitzada, ha afirmat la vicepresidenta. De moment ha avançat que els menors es quedaran a València.

Segons ha explicat Calvo, els tres vaixells que naveguen cap al port de València –s'espera que hi arribin el cap de setmana si les condicions climatològiques ho permeten- arribaran de manera "esgraonada" per aconseguir una "bona resposta física i psicològica" de les persones que arriben. A banda, això permetrà donar "resposta sanitària i jurídica".També ha recordat que València és frontera amb Europa, i que, per tant, la decisió del govern espanyol a la crisi de l'Aquarius situa Europa en "l'obligada resposta" sobre els drets humans. Calvo ha fet la compareixença al costat del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, que ha afirmat que calia treure els rescatats de la "situació extrema d'emergència" que patien. En aquest sentit ha agraït la decisió del govern espanyol. Calvo, de la seva banda, ha agraït la predisposició de València a acollir els tres vaixells.La vicepresidenta, que ha qualificat la situació de "crisi humanitària", ha explicat que probablement els vaixells arribaran a l'espai de creuers del Port de València, on es podrà atendre els 629 rescatats del Mediterrani que hi viatgen amb 2 o 3 hores de decalatge.Ha afegit que el dispositiu d'emergència que atendrà aquestes persones comptarà amb agents de la policia espanyola, de la Guàrdia Civil i de Frontex perquè a cada persona que arribi se li respectin les "garanties jurídiques". En aquest sentit ha destacat que primer se'ls farà atenció sanitària i que després se n'encarregarà Interior a través de l'Oficina de Refugiats i el Pla d'acció humanitària de Treball amb atenció individual per saber quina situació jurídica tindran.I pel que fa a les possibles peticions d'asil, Calvo ha recordat que els rescatats són migrants "en males condicions" que arribaran a "un lloc segur". "Veurem una a una la situació i si es poden considerar refugiats", ha explicat. També estaran atents a la figura de la protecció especial per als que no poden ser retornats "perquè tenen problemes greus i corre risc la seva vida si tornen al país d'orígen".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.