directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Penedès doble fletxa Dimecres, 11 de juliol de 2018 17:41 h

L’Alt Penedès desplega 30 mil·liaris romans per identificar l’antic pas de la Via Augusta

Els tòtems s’han instal·lat a diferents punts de dotze municipis

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’Alt Penedès ha estrenat aquesta semana una xarxa de 30 mil·liaris romans per senyalitzar l’antic pas de la Via Augusta, element que vol potenciar com a reclam turístic. El traçat, d’uns 50 quilòmetres de llargada i uns 21 quilòmetres de variants, passa per Gelida, Subirats, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Fe, la Granada, les Cabanyes, Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Castellet i la Gornal, Avinyonet, Sant Cugat Sesgarrigues i Olèrdola. Als dotze municipis s’hi han instal•lat uns tòtems que imiten les grans columnes de pedra que els romans posaven a la vora de les calçades, a una distància d’una milla romana (1.481 metres). Cada mil•liari, ubicat a estacions i punts turístics de referència, conté elements històrico-culturals i unes plaques que imiten la forma d’una moneda romana, mentre està previst que al setembre entri en funcionament un web que reunirà informació de tots els recorreguts possibles.

El projecte l’ha impulsat el Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb el suport de la Diputació de Barcelona. La previsió és que la iniciativa es repliqui a altres comarques per completar el traçat de tota la Via Augusta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.