directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 11:56 h

Imma Colomer rep aquest dilluns el premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

L'actriu obtindrà el guardó per "la seva generosa interpretació" en un treball coral i de ritme frenètic

ACN Barcelona.-L'actriu catalana Imma Colomer rebrà aquest dilluns el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, el guardó de teatre més antic de l'estat espanyol i que es dona a una actriu. Colomer rebrà el premi com a reconeixement per la seva interpretació en l'obra 'Que rebentin els actors', de Gabriel Calderón, que es va poder veure al TNC aquesta temporada. El jurat, format per 20 membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, ha valorat "la seva generosa interpretació" en un treball coral i de ritme frenètic i ha volgut distingir l'actriu per la seva compromesa i llarga trajectòria com a dona de teatre. A més, han destacat la intensa temporada de la intèrpret , on ha participat en els muntatges 'Prime time', una tragicomèdia de Nuria Casado dirigida por Òscar Sánchez que es va poder veure a la Sala Muntaner, i 'Un tret al cap', de Pau Miró, que es va estrenar a la Sala Beckett.

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu el concedeix l'Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Molins de Rei, l'Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. L'acte de lliurament del premi es farà a l'Auditori de l'Institut del Teatre a les 19.30h i acabarà a la Ronda de les Actrius, on Colomer descobrirà la placa dedicada.50è aniversari de la mort de Margarita XirguAquest any es compleixen 50 anys de la desaparició de l'actriu Margarita Xirgu i per aquest motiu es celebren diversos actes per recordar la seva figura. En concret, a partir del febrer es podrà veure a l'IT una exposició de la Penya Carlos Lemos, associació fundada el 1960 per Pere Pausas, un amant del teatre que va impulsar el Premi Memorial Margarita Xirgu. Per altra banda, també està previst al mes de març honorar l'espai de la Ronda de les actrius, a la plaça Margarita Xirgu, on hi ha les 43 plaques commemoratives de les actrius que han rebut aquest premi, que s'atorga cada any des de 1973.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.