directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 14:32 h

El PDeCAT deixa en mans dels associats l'encaix amb la Crida Nacional per la República

Pascal assistirà aquesta tarda a la presentació del nou moviment polític que promou Puigdemont

ACN Barcelona.-El Partit Demòcrata (PDeCAT) deixarà en mans dels seus associats la decisió sobre l'encaix amb la Crida Nacional per la República, el nou espai polític que promou Carles Puigdemont i que es presenta aquest dilluns a la tarda. Així ho ha explicat la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, en una roda de premsa a la seu del partit després de la reunió de la direcció executiva, aquest migdia. Senserrich ha insistit en "respectar els tempos" de la Crida Nacional i ha assegurat que el PDeCAT "hi serà" en tota proposta que sigui "transversal, de suma" i que defensi el sobiranisme, la independència, la República i la democràcia. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, assistirà a la presentació d'aquesta tarda a l'Ateneu Barcelonès, junt amb altres dirigents de l'executiva del partit.

Senserrich ha negat que la Crida Nacional per la República simbolitzi cap "opa" al PDeCAT, que aquest divendres i el cap de setmana celebra una assemblea per decidir com serà la nova executiva del partit. La presentació del partit que ha de liderar Puigdemont a partir de la tardor té lloc només quatre dies abans d'aquest conclave del PDeCAT. "No veig cap ruptura ni escissió, sinó ganes de convertir el sobiranisme en una eina més gran que els partits", ha apuntat Senserrich. Així mateix, la portaveu del partit també ha subratllat que no tenen "por" a perdre el "control" del seu espai polític.Així, Senserrich ha reiterat que el PDeCAT té la voluntat d'escoltar i saber quin és el "camí" que planteja la Crida Nacional per la República aquesta tarda, on hi prendrà la paraula Ferran Mascarell, el president de la ponència política de l'assemblea d'aquest cap de setmana. "Al nostre entendre la Crida és transversal i oberta a tothom, no només al PDeCAT", ha constatat Senserrich. Alhora, la portaveu del PDeCAT ha fet notar que cal temps per veure com s'estructura la nova proposta de Puigdemont, associat al Partit Demòcrata: "No és una cosa d'avui per demà, hi haurà una progressió i un procés, i hi serem i escoltarem com hem fet sempre", ha asseverat.Registre de JxCatD'altra banda, Senserrich ha tret ferro a la inscripció de JxCat al registre del ministeri d'Interior. La portaveu del PDeCAT ha argumentat que la marca ja es va enregistrar al novembre per a les eleccions del 21-D, i que ara Interior n'ha confirmat el tràmit. En aquesta línia, Senserrich no ha volgut aclarir si el PDeCAT es canviarà el nom durant l'assemblea que comença divendres i acabarà diumenge. Cal recordar que el Partit Demòcrata ha decidit presentar-se amb la marca de JxCat a les eleccions municipals del 2019.1.200 esmenesSenserrich també ha explicat que s'han presentat més de 1.200 esmenes a l'assemblea del partit, sense entrar en més detall. Només ha opinat que serà un conclave "viu" i "intens" i ha destacat la participació que s'hi preveu dels associats. Les esmenes també poden servir perquè, in situ a l'assemblea, qualsevol membre del PDeCAT pugui presentar-ne alguna per demanar que el partit se sumi a la Crida Nacional.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.