directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 17:30 h

Mar Lleixà relleva Ismael Piñas al capdavant de Salut a l'Ebre i assegura que mantindrà "una línia de treball continuista"

Lleixà, que és infermera i psicòloga, prioritzarà el desplegament del Pla Estratègic de Salut de les Terres de l'Ebre

ACN Tortosa.-La infermera i psicòloga Mar Lleixà ha rellevat, aquest dilluns, al doctor Ismael Piñas com a directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre. Lleixà, fins ara directora territorial d'Infermeria de l'ICS de les Terres de l'Ebre, ha deixat clar que la seva línia de treball serà "continuista" i ha confiat en trobar "complicitats" a l'hora de desenvolupar projectes que garanteixin la seguretat i la qualitat assistencial de les persones. Un dels primers projectes que la nova directora ebrenca de Salut vol implementar és el Pla Estratègic de Salut de les Terres, basat en les polítiques que s'adeqüen al Pla de Salut de Catalunya 2016-2020. El pla se centrarà en les persones, la continuïtat assistencial, i en diversos dispositius que donin resposta a les diferents etapes de la vida de les persones, sobretot a la gent gran, tenint en compte l'envelliment poblacional de les Terres de l'Ebre. Lleixà també espera resoldre els problemes de manca de professionals mèdics a les Terres de l’Ebre. "Hem de captar i, sobretot, saber retenir el talent al territori", ha defensat.

Al mateix temps, Lleixà ha insistit en què cal donar continuïtat als projectes ja iniciats pel seu predecessor, Ismael Piñas, com la millora de l'accessibilitat i l'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la ubicació de la Unitat de Radioteràpia al centre, com també la implementació de la nova empresa púbica Salut Terres de l'Ebre que ha de gestionar l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Piñas ha apuntat que els projectes de l'Hospital de Tortosa s'estan redactant i hi ha un període de 8 mesos per presentar-los. També és així amb la Unitat de Radioteràpia, que tindrà el projecte redactat en 4 mesos. La previsió és que les obres comencin al 2019 en els dos casos. Pel que fa a l'Hospital de Móra d’Ebre, Piñas ha destacat que l'aplicació de l'article 155 va complicar la creació de la nova empresa pública, "un projecte complex" de per si, i ara ha de seguir els tràmits d'elaboració de les memòries funcional i econòmica, que ha d'aprovar després el Consell de Govern de Salut.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.