directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Garraf doble fletxa Dimarts, 17 de juliol de 2018 14:47 h

L’alcalde de Sitges arriba a un acord extrajudicial amb quatre veïns a qui havia denunciat per injúries i calúmnies

Els acusats han publicat un missatge a les xarxes socials on demanen “disculpes” al batlle

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha arribat a un acord extrajudicial amb quatre veïns als quals havia denunciat per delictes d’injúries i calúmnies arran de diversos missatges publicats en un fòrum de Facebook, amb els quals se l’acusava d’haver-se enriquit il•legalment i de favoritismes per aspirar a un lloc de treball a l’administració quan deixi la política, alhora que també rebia burles per ser homosexual. El judici contra els quatre acusats estava previst per aquest dimarts als jutjats de Vilanova i la Geltrú, però finalment no s’ha celebrat perquè les dues parts han arribat a una entesa que derivarà en l’arxiu de la causa. Amb el pacte, els acusats s’han compromès a demanar disculpes públicament, i des dels mateixos jutjats han publicat un missatge a través de Facebook demanant perdó a Forns. “Demano disculpes al senyor alcalde per si alguna de les meves expressions han pogut ser ofensives a la seva persona", han repetit a la xarxa els quatre acusats.

Miquel Forns ha recordat que va interposar la denúncia contra aquests veïns perquè, assegura, el van acusar d’haver impulsat un “pelotazo urbanístic” i havien insinuat “que havia cobrat comissions en subhastes públiques, que són absolutament falses”. L’alcalde també ha lamentat que va rebre “burles” per la seva orientació sexual i acusacions de possibles “portes giratòries” quan deixés la política, afirmant que li concedirien una plaça “a dit” al servei de biblioteques de la Diputació de Barcelona. “No podia acceptar aquestes acusacions”, ha subratllat.L’alcalde ha remarcat que la voluntat de la denúncia era “dir prou” davant aquestes afirmacions. “No tot s’hi val i el respecte ha de predominar sempre”, ha defensat Forns, celebrant que s’hagi arribat a una entesa per a què els acusats demanessin perdó. El batlle ha afegit que “es pot fiscalitzar l’acció del govern, fet que és molt necessari en democràcia, però no es poden travessar la línia de les falsedats o de les faltes de respecte”. En aquest sentit, Miquel Forns ha estat especialment crític amb els comentaris despectius que assegura haver rebut per la seva orientació homosexual. “No podíem acceptar burles sobre aquesta qüestió, perquè estem al segle XXI i creiem que la condició de les persones i la diversitat no es motiu per a què ningú es burli de qualsevol altra persona”, ha reblat.Els acusats defensen el dret a la llibertat d’expressióAl seu torn, les advocades dels acusats han lamentat que l’alcalde hagi “intentat utilitzar els tribunals per castigar l’opinió d’un fòrum d’internet”, i han insistit en situar els comentaris dels seus clients en el marc de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió. Les lletrades han assegurat que, si s’hagués celebrat el judici, els acusats haurien quedat absolts però que han preferit arribar a una entesa en virtut de resoldre la situació fora dels tribunals.Al mateix temps, les advocades han afirmat insistentment que tres dels quatre acusats no havien insultat “en cap moment” l’alcalde per ser homosexual i han garantit que aquests tres veïns “només” havien criticat la gestió política vers el control del ‘Top manta’. En aquest sentit, han defensat que el càrrec polític comporta, també, estar exposat a les crítiques.“Els càrrecs públics haurien d’assumir que el límit del seu dret a l’honor ha de ser més ampli que el de qualsevol particular”, han insistit les lletrades, afegint que els comentaris publicats a internet sovint també corresponen a “ciutadans que a l’hora d’escriure a Facebook utilitzen expressions col•loquials”. “Determinades expressions que critiquen la gestió política no s’han d’entendre de forma personal ni molt menys per fer callar els participants d’un fòrum”, han conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.