directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 17 de juliol de 2018 15:03 h

La CUP rebutja la substitució temporal dels diputats suspesos: "No hi ha dreceres"

Aragonés titlla "d'autèntica aberració" que Llarena actuï com a "jutge legislador"

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha rebutjat la possibilitat de substituir de forma temporal els sis diputats suspesos arran de la interlocutòria del Tribunal Suprem. Els cupaires volen que es garanteixin "tots els drets polítics" dels 135 diputats escollits el 21-D: "No hi ha dreceres; no calen substitucions; sinó cal reconèixer-ne els drets polítics, que passa per no acceptar" la resolució del jutge Pablo Llarena. En roda de premsa al Parlament, Aragonés ho ha dit així també després que els lletrats del Parlament hagin plantejat la substitució temporal com a opció en un informe a la Mesa. En aquest sentit, el diputat cupaire espera que JxCat i ERC "no busquin la via del mig" i que la Mesa vetlli pels "els drets democràtics" de tots els diputats "fent valdre aquests vots sense cap actuació repressiva del Suprem o el Constitucional". Aragonés a més ha advertit que l'escletxa que obre Llarena a la resolució "no té ni cap ni peus" i ha titllat "d'autèntica aberració" que el jutge del Suprem actuï com a "jutge legislador".

En aquest sentit s'ha mostrat partidari de sotmetre al ple la decisió i defensen que la seva opció "no passa per una substitució temporal ni definitiva". "Sinó per reconèixer els drets" de tots els diputats. "Que no deixem que la intervenció repressiva es transformi en una realitat; nosaltres no ho farem; si altres volen triar el camí, tenen el seu dret", ha advertit la CUP en reclamar els "drets polítics i representatius" de tots els diputats "amb independència de la situació judicial que tinguin". De fet, Aragonés ha recordat que la decisió en clau política és ara a mans de la majoria independentista de la Mesa, que tenen JxCat i ERC. "Tenim la sensació que potser busquen la via del maig d'anar a la substitució temporal; no ho sabem, esperem que no es produeixi aquesta circumstància", ha resolt el diputat de l'esquerra anticapitalista, partidari, "per suposat", que els parlamentaris suspesos mantinguin també els seus drets econòmics. En aquest context, Aragonés ha traslladat el seu suport al fotoperiodista Jordi Borràs davant del que "semblaria clarament una agressió feixista" aquest dilluns.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.