directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 14:20 h

Sant Cugat entregarà les claus dels pisos per a gent gran de l'avinguda Rius i Taulet el proper mes de novembre

Són 32 habitatges protegits de lloguer per a persones de la tercera edat i set més destinats a la taula d'Emergències Socials

ACN Sant Cugat del Vallès.-Els nous habitatges protegits per a gent gran que l'Ajuntament de Sant Cugat –a través de Promusa- està construint a l'avinguda Rius i Taulet 8-12 es lliuraran abans d'acabar l'any. La previsió és que les persones adjudicatàries puguin rebre les claus durant el mes de novembre. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que aquest matí ha visitat l'obra. Tots els immobles estan adaptats i dissenyats per fer més fàcil la vida de les persones de la tercera edat. Així, incorporen paviments antilliscants, s'han suprimit tots els ressalts, s'han col·locat lleixes enlloc d'armaris alts a la cuina i s'han instal·lat els endolls a major alçada. La construcció també incorpora sistemes energètics i d’aïllament i ventilació que permeten atorgar a l'edifici una qualificació energètica A. Carmela Fortuny ha explicat que aquesta promoció "s'emmarca en el Pla Estratègic de l'Habitatge i en el Pla d'Acció Promusa 2030, que preveu construir 1.087 pisos de lloguer protegit en els propers anys". Fortuny ha indicat que per l'any vinent preveuen que es donin 120 pisos de lloguer protegit.

La promoció de l'avinguda Rius i Taulet inclou 32 pisos per a gent gran. Una trentena disposen d'un dormitori -un d'ells està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda- i dos compten amb dues habitacions. A banda, hi ha set immobles que se cediran a la taula d'Emergències Socials. D'aquests dos tenen dos dormitoris i cinc en tenen tres. També hi haurà cinc locals comercials a la planta baixa i un aparcament soterrat amb capacitat per a 82 cotxes i 18 motos.Màxima qualificació energèticaLa construcció incorpora sistemes energètics i d'aïllament i ventilació que permeten atorgar a l'edifici una qualificació energètica A en fase de projecte. "És la primera promoció de Promusa que obté la màxima qualificació energètica", ha destacat l'alcaldessa que ha indicat que l'objectiu és que a partir d'ara tots obtinguin aquesta categoria.Concretament, el bloc disposa d'un sistema de captació geotèrmica i un suport de plaques solars tèrmiques que subministraran prop del 70% de l'energia necessària per a la producció d’aigua calenta i per als sistemes de calefacció i refrigeració. També compta amb mitjans de ventilació i un bon aïllament tèrmic de les façanes i la coberta.Per primera vegada l'adjudicació de pisos per a gent gran s'ha fet per sorteig en funció del nivell de renda i la composició de les unitats de convivència de les persones sol·licitants. D'aquesta manera, s'ha volgut arribar a més gent. Actualment, hi ha 222 persones que han presentat una sol·licitud per accedir a un pis de lloguer a gent gran.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.