directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 14:22 h

Torrent no tornarà a convocar un ple fins que no s’assoleixi un acord sobre la suspensió que no modifiqui les majories

El president nega que hi hagués cap acord amb JxCat previ a la reunió de la Mesa i que s’hagi incomplert

ACN Barcelona.-El ple del Parlament no es tornarà a reunir ni serà convocat pel president, Roger Torrent, fins que els independentistes arribin a un acord sobre com aplicar la suspensió que la interlocutòria del jutge Pablo Llarena decreta per a sis diputats, entre ells Carles Puigdemont. Així ho han confirmat fonts de la presidència de la cambra, que asseguren que Torrent no té intenció de fer reunir el Parlament fins que no es garanteixi que no es modificaran les majories parlamentàries i que s’arriba a un pacte per a l’aplicació de la interlocutòria. D’altra banda, el mateix entorn de Torrent ha negat que hi hagués tancat des de dimarts cap pacte entre ell, ERC i JxCat per aplicar de forma diferent la resolució del Suprem a Puigdemont i a la resta d’implicats. Per tant, afirmen que el president no ha incomplert cap acord perquè no existia, i tant és així que expliquen que és justament el desacord existent el que provoca que els membres de la Mesa de les dues formacions independentistes hagin estat reunits des de primera hora del matí i abans d’entrar a la reunió oficial de la Mesa.

En aquest sentit, altres fonts parlamentàries asseguren que la proposta que JxCat ha fet per aplicar la substitució a cinc diputats i deixar fora Puigdemont sense exercir la seva delegació de vot “posaria en risc la majoria parlamentària només per fer un gest” amb l’expresident, i podria haver-se donat el cas que alguna votació com la de la pròrroga pressupostària no sortís aprovada i s’acabés tombant. És per això que l’entorn republicà assegura que la mesura proposada per JxCat era inaplicable i defensen la que impulsava Torrent. De fet, fonts dels presents a la reunió de la Mesa asseguren que la diferència de vot que han acabat fent els membres de JxCat es deu a que Eusebi Campdepadrós acceptava la proposta del president, però les diferències entre ells han acabat que canviés el seu vot favorable inicial per una abstenció. Per últim, a la presidència del Parlament descarten poder emprendre, com suggeria el PSC, una via que impliqui una reforma del reglament de la cambra per tal d’encabir la ‘via Llarena’ dels diputats substituïts. I és que l’equip de Torrent creu que amb l’actual marc i després que els lletrats hagin obert la porta a aquesta possibilitat, la substitució temporal de diputats ja es pot fer efectiva.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.