directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 17:02 h

La Comissió Europea reclama "celeritat" per permetre als kosovars viatjar a la UE sense visat

L'executiu comunitari assegura que Pristina ja compleix tots els criteris de referència exigits i la proposta haurà d'obtenir ara la llum verda del Consell i l'Eurocambra

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea creu que Kosovo ja compleix tots els criteris de referència exigits per Brussel·les per suprimir l'obligatorietat d'un visat als ciutadans que viatgen a al Unió Europea. Així ho ha confirmat l'executiu comunitari en un comunicat fet públic aquest dimecres. Segons la Comissió, Kosovo ja compleix els dos criteris que li quedaven per liberalitzar el règim de visats: el de l'acord de demarcació fronterera amb Montenegro i un historial "sòlid" de lluita contra la delinqüència i la corrupció. D'aquesta manera la república balcànica compliria amb tots els requisits marcats per Brussel·les. Davant del compliment constatat aquest dimecres per la institució presidida per Jean-Claude Juncker, el comissari europeu de Migració, Afers Interns i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, ha fet una crida al Parlament Europeu i al Consell perquè adoptin "amb celeritat" la proposta que suprimirà l'obligació de visat per als ciutadans kosovars. "Serà un dia de gran importància per a Kosovo, per a tota la regió dels Balcans Occidentals i per al conjunt d'Europa", ha assegurat l'eurocomissari.

En l'informe presentat per Brussel·les el maig del 2016 es recollia que encara quedaven dos criteris per completar el full de ruta per la liberalització dels visats. Segons l'informe presentat aquest dimecres, però, Kosovo ja compleix els criteris pendents. D'una banda, l'Assemblea de Kosovo va aprovar l'acord de la demarcació fronterera amb Montenegro el 21 de març passat. De l'altra, arran d'una missió tècnica enviada per la Comissió Europea a Pristina a principis de maig la institució assegura que les autoritats de Kosovo han establert i reforçat un historial "ferm" d'investigacions i sentències judicials en matèria de delinqüència organitzada i corrupció. Per tant, conclou que també compleix en relació a l'historial de lluita contra la delinqüència i la corrupció.Les converses entre Brussel·les i Pristina es remunten al 2012, quan la Comissió Europea va posar en marxa un diàleg sobre la liberalització del règim de visats. Amb tot, la proposta, per eximir els ciutadans d'aquest permís en viatjar a la UE no es va formalitzar fins al 2016. Des de llavors, mancaven aquests dos criteris per completar el full de ruta fixat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.