directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 19 de juliol de 2018 13:22 h

CatECP demana la compareixença d'Aragonès per "la renúncia" del Govern al Consell de Política Fiscal i Financera

Els comuns volen que Economia concreti "com pensa teixir aliances" amb els altres territoris de l'Estat

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú-Podem (CatECP) ha sol·licitat formalment la compareixença del conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, perquè expliqui "la renúncia" del Govern a assistir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, que es reuneix aquest dijous. "Defensem que Catalunya ha de tenir una relació bilateral amb l'Estat però no podem deixar buit cap espai on defensar els interessos de Catalunya, per més difícil que sigui", assegurat el diputat dels comuns David Cid en un comunicat. En aquest sentit, avisa que els marcs "multilaterals també són importants" i precisament per això volen preguntar a Aragonès en comissió parlamentària "com pensa teixir aliances amb la resta de comunitats autònomes".

"El Departament d'Economia ha de treballar per teixir aliances amb altres comunitats autònomes que també pateixen problemes d'infrafinançament i fer pedagogia sobre les necessitats que té Catalunya; això no es fa només amb les relacions bilaterals amb l'Estat", assegura Cid. Els comuns que s'abordi des d'una posició conjunta amb tots els territoris aspectes com "els objectius dèficit, els deutes de l'Estat amb Catalunya o la reestructuració del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)".En paral·lel, els comuns demanen informació també a Economia sobre la reunió que van mantenir Aragonès i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "especialment pel que fa a l'objectiu de reducció del dèficit i sobre la reestructuració del FLA". CatECP demana que l'objectiu de dèficit per al proper 2019 se situï al 0,4%, un dècima més del que ha anunciat el govern de Pedro Sánchez.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.