directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 19 de juliol de 2018 13:43 h

Cs exigeix a Sánchez que “desautoritzi i cridi a l’ordre” el PSC per fer costat “als constitucionalistes”

Carrizosa amenaça amb un recurs d’empara al TC si Torrent no “se celebra en aquest període de sessions” el ple que ells havien demanat i que s’ha suspès

ACN Barcelona.-El portaveu del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha exigit aquest dijous al president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que doni un toc d’alerta al PSC pel seu comportament polític davant la suspensió dels diputats independentistes i la desconvocatòria del ple que s’havia de celebrar dimecres i dijous d’aquesta setmana. “Hauria de fer unes declaracions desautoritzant el PSC i fent crida una al respecte als tràmits parlamentaris i a que es puguin fer plens en una Catalunya paralitzada per culpa del procés. El president d’Espanya hauria de cridar a l’ordre al PSC i dir que aquí qui precisa del govern d’Espanya són les forces constitucionalistes i els catalans que volen que es parli de convivència”, ha dit en roda de premsa.

I és que Carrizosa considera que la suspensió del ple és “un cop de pany” al Parlament i “el president d’Espanya no pot mirar a altre costat i emparar la decisió del PSC de suspendre un ple a Cs”. Per al partit d’Inés Arrimadas, que el PSC es posicionés a favor de desconvocar el ple –com ho van fer tots els grups excepte Cs i la CUP- suposa “un suport clar” a les tesis dels independentistes. I això, creu Carrizosa, mereix “un pronunciament de Pedro Sánchez.En aquest sentit, Cs considera que aquest episodi és “un ‘déjà vu’ de juliol de 2017, quan l’activitat va ser abruptament interrompuda”. “L’única diferència és que ara tot això té un suport de Sánchez, que mira cap a altre costat quan tanquen el Parlament per la hipoteca de la seva investidura. Prefereix no disgustar a Torra que defensar els interessos de la majoria de catalans”, ha etzibat Carrizosa. A més, el portaveu de Cs considera que la “divisió entre els independentistes” mostrada dimecres “no és més que una lluita per l’espai electoral” sobiranista. És per això que Cs no veu motius per haver cancel·lat el ple que van demanar per parlar monogràficament de “l’agenda social i la recuperació de la convivència” i ha entrat al Registre del Parlament un escrit “demanat que se celebri el ple en aquest període de sessions, com és reglamentari”. “En cas que no se celebri haurem asistit un altre cop a l’enèsim incompliment del reglament”, ha dit, tot amenaçant que si no se celebra el ple en aquest juliol, Cs podria presentar “recurs d’empara al Tribunal Constitucional per aquesta nova vulneració de drets de diputats”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.