directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 19 de juliol de 2018 20:35 h

La Taula del Tercer Sector renova el seu compromís per "fer d'altaveu" de les injustícies en l'aniversari dels 15 anys

L'actual presidenta de la institució demana a les administracions que "continuïn apostant" per ells com "un aliat imprescindible i estratègic" en les polítiques socials

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha volgut renovar el seu compromís per "continuar fent d'altaveu i denúncia" de les situacions que "empobreixen, discriminen i creen desigualtats i injustícies" en l'aniversari dels seus 15 anys. En el manifest conjunt llegit en l'acte d'aniversari al Disseny Hub Barcelona, la taula s'ha reafirmat en la "defensa activa dels drets de les persones vulnerables" i en la lluita per al "progrés social". Durant aquests quinze anys, la Taula del Tercer Sector considera la societat ha fet "un pas endavant" però que aquest avanç és "insuficient" i alerta que en alguns drets fins i tot s'ha patit un "retrocés". La presidenta de la institució, Francina Alsina, ha afirmat que "mentre hi hagi persones que no poden trencar el cercle de la pobresa, la taula es manté intacta i ferma en el seu compromís de defensa dels drets socials i la lluita per fer decréixer les desigualtats i injustícies en aquest país". També ha demanat a les administracions que "continuïn apostant pel tercer sector com un aliat imprescindible i estratègic a l'hora de coproduir i codesenvolupar les polítiques socials".

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya alerta en el manifest conjunt que han passat 15 anys des que es va crear la institució, però que alguns "drets socials bàsics encara són vulnerats i d'altres no tenen ni la mateixa efectivitat, ni la mateixa protecció ni la mateixa garantia legal que la resta de drets fonamentals". Per això, ha centrat el seu missatge d'aniversari en la renovació d'aquest compromís per avançar en "benestar, cohesió i justícia social", amb les persones al "centre de la nostra missió i acció". Alsina també havia incidit en aquesta reafirmació i ha assegurat que la taula continuarà treballant mentre hi hagi persones que "no poden accedir a un habitatge digne, que no tenen feina o és precària, que no poden fer front al pagament dels serveis bàsics o que els falten suports per tenir una vida autònoma i independent i no gaudeixen dels mateixos drets que la resta de la ciutadania". En l'acte d'aniversari hi ha participat el president de la Generalitat, Quim Torra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, així com el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Torra ha assegurat a les entitats socials que el Govern estarà al "seu costat" i ha destacat la importància d'un tercer sector "potent, innovador i actiu". El president de la Generalitat també ha denunciat la "constant vulneració de l'estat espanyol amb relació al 0,7% de l'IRPF amb finalitats socials i amb un esforç fiscal que no es retorna de forma justa". En aquest sentit ha reivindicat l'"estratègia conjunta en la defensa del 0,7 de l'IRPF", "el suport de les entitats per accedir a instruments de finançament" i "el codi de bones pràctiques en la contractació pública". Torra ha assenyalat que en els propers dies es reunirà amb representants de la taula en una trobada que volen que sigui "llarga" per tractar molts temes. De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reividnicat la "resiliència" i el "teixit associatiu" de la ciutat i de Catalunya com un "tresor que s'ha de cuidar". També ha assenyalat que aquests 15 anys de treball de la taula "valen el doble o el triple" perquè han travessat la crisi econòmica i ha recordat l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que va ser destituïda pel 155 i que actualment es troba a la presó. El president de la Diputació, Marc Castells, ha subratllat que "no hi ha progrés si hi ha exclusió social". La Taula del Tercer Sector, que va començar a caminar amb 19 ens el 2003, compta ara amb 35 federacions i organitzacions que representen més de 3.000 entitats socials, que atenen 1,5 milions de persones. Les entitats compten amb 87.000 treballadors. 367.000 voluntaris, 559.000 socis i 563.000 donants. Representen 1,3% del PIB.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.