directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dijous, 19 de juliol de 2018 23:15 h

El govern de Castelldefels adverteix que estaria prevaricant si aturés les obres de la Pineda del Castell

Mig miler de veïns protagonitzen una sorollosa protesta a la porta de l’Ajuntament per condemnar l’inici de la tala dels arbres

ACN Castelldefels.-El govern de Castelldefels (PSC, Movem Castelldefels, ERC, Castelldefels Sí Pot i PDECat) ha assegurat que no té possibilitat d’aturar les obres de la Pineda del Castell i ha advertint que, de fer-ho, estaria cometent un delicte de prevaricació. L’inici de les obres en aquest espai verd i la tala d’arbres de primera hora han marcat el Ple municipal d’aquest dijous al vespre, durant el qual el govern s’ha escudat en diversos informes del Secretari Municipal i dels Serveis Jurídics per justificar que el consistori no hagi intervingut per frenar la urbanització de la Pineda. La manca d’actuació ha despertat dures crítiques per part de Ciutadans i del PP, que han acusat el govern de mostrar-se passiu i de no cercar una entesa amb el promotor per traslladar la construcció a un altre espai de la ciutat. La inacció del govern també ha enervat els veïns, que una hora abans del ple han convocat una sorollosa protesta a la porta de l’Ajuntament, la qual ha arribat a reunir mig miler de persones.

Segons els informes demanats pel govern exposats durant el Ple, l’Ajuntament no es pot oposar a la construcció de la Pineda del Castell perquè tots els informes tècnics i jurídics són favorables, perquè el constructor ha fet els tràmits complint la normativa i perquè no hi ha cap condició que permeti fer una revisió de la llicència. En aquest sentit, els informes senyalen que el govern estaria prevaricant si aturés les obres i apunten que s’exposa a haver d’indemnitzar l’empresa promotora amb un import que pot arribar als 35 milions d’euros.“Els informes ho deixen molt clar: l’Ajuntament no té capacitat de paralitzar llicència”, ha sentenciat Maria Miranda al final del Ple, apuntant que una hipotètica aturada de les obres també comportaria perdre una promoció de 200 habitatges de lloguer, la meitat dels quals estan planificats com a pisos de lloguer social.Davant aquesta situació, el govern ha presentat i aprovat en solitari una moció amb què s’acorda, entre altres punts, continuar vetllant perquè els futurs desenvolupaments urbanístics estiguin “equilibrats” amb la preservació de l’entorn i garantir que l’actuació a la Pineda del Castell “protegeixi l’actual entorn natural a través de mesures correctores específiques”. El text senyala així es mantindran els pins en bon estat, es plantaran altres espècies i es replantaran algun arbres que s’hagin retirat.Aquest text ha comptat amb el rebuig frontal de Cs i del PP. El popular Manuel Reyes ha fet befa de la proposta per preservar l’entorn del Castell, reptant el govern municipal a “replantar els pins que ja s’han talat durant el matí”. “No estan arribant a consensos per aturar les obres perquè no volen”, ha retret Reyes a l’executiu local, en una crítica a la qual s’hi ha sumat el cap de files de Ciutadans, Andrés Aristayeta, que ha insistit que l’Ajuntament quedaria exempt de pagar la indemnització al promotor si arribés a una entesa amb ell.L’enfrontament entre govern per un cantó, i PP i Ciutadans per l’altre, ha derivat en un extens debat de gairebé dues hores durant les quals s’ha tombat un text presentat per les formacions unionistes en què demanaven estudiar alternatives a la construcció de blocs de pisos a la Pineda, obrint la porta a permutes o compensacions.“Ajuntament traïdor”Una hora abans del ple, mig miler de veïns han ocupat la plaça de davant l’Ajuntament escridassant el govern per la seva manca d’acció davant la tala d’arbres d’aquest matí. “Ajuntament traïdor”, “Cimentdefels?, no gràcies” o “Estem de dol” són algunes de les pancartes que els veïns han exhibit en una manifestació durant la qual s’han llençat ous contra la façana del consistori i s’han viscut moments puntuals de tensió. La protesta ha anat a menys a mesura que ha avançat el vespre i a tocar de la mitja nit encara hi havia un grup reduït de manifestants que es resistien a marxar.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.