directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 20 de juliol de 2018 14:12 h

La justícia alemanya aixeca les mesures cautelars contra Carles Puigdemont

La fiscalia i la defensa de Puigdemont confirmen a l'ACN que l'expresident ja és lliure de sortir d'Alemanya

ACN Barcelona.-La justícia d'Alemanya ha aixecat aquest divendres les mesures cautelars contra l'expresident català Carles Puigdemont després de la retirada de l'euroordre, segons han confirmat fonts de la fiscalia d'Schleswig-Holstein i de la defensa del líder de JxCat a l'ACN. Aquest divendres, el propi ministeri públic ha demanat al tribunal d'aquest land alemany que tanqués el procés per l'extradició de l'expresident i que posés fi a les cautelars, que l'hi impedien sortir d'Alemanya i l'obligaven a fitxar cada setmana davant de les autoritats. Puigdemont, per tant, ja podria marxar avui mateix del país germànic, segons han indicat des de la fiscalia. El tribunal d'Schleswig-Holstein també ha confirmat a través d'un comunicat la fi del procés d'extradició.

"Totes les mesures cautelars s'han aixecat", han assegurat fonts de la fiscalia d'Schleswig-Holstein a l'ACN. La decisió, presa pel jutge, era inevitable després que el Tribunal Suprem retirés l'euroordre i rebutgés extradir Puigdemont només pel crim de malversació de fons públics. De fet, la seva defensa ja comptava que l'aixecament fos imminent aquest divendres al matí, quan la fiscalia ha informat formalment al jutge de la retirada de l'euroordre i de la fi del procés d'extradició, demanant també l'aixecament de les cautelars. Fonts de l'entorn de Carles Puigdemont reiteren a l'ACN que tot i els seus plans de retorn a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica, la tornada no serà imminent i encara es podria allargar uns "dies".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.