directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 20 de juliol de 2018 14:19 h

La Creu Roja ajuda 427 joves catalans en alt risc d'exclusió social a entrar en el mercat laboral des del 2016

L'entitat humanitària demana "més instruments econòmics i incidència política" per combatre l'atur juvenil de persones en situació de pobresa

ACN Barcelona.-La Creu Roja ha ajudat 427 persones d'entre 16 i 30 anys a accedir al mercat laboral amb un contracte. El Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ), al qual han participat 1.183 joves en alt risc d'exclusió social, ha tancat la seva primera etapa d'aplicació, de dos anys, i es prepara per arrencar la segona edició a partir del mes d'agost. El coordinador de la Creu Roja de Catalunya, Enric Morist, ha demanat a l'administració pública "instruments econòmics i incidència política amb lleis que s'ajustin a les noves realitats". A més, Morist ha fet una crida a que les empreses "perdin la por a l'hora de sumar-se a projectes així, entenent que han de donar importància als beneficis però també tenir ànima social".

El Programa, finançat pel Fons Social Europeu, ha tingut lloc entre 2016 i 2018, i ha sumat 21.000 participants a tot l'Estat espanyol, dels quals més de 7.500 han trobat feina en més de 3.000 empreses privades. Pel que fa a Catalunya, dels 1.183 participants, 838 s'han qualificat i 427 han trobat feina a 218 empreses del sector privat. Morist ha destacat que del total de participants, un 42% no havia acabat el cicle d'ensenyament secundari, i que el 25% viuen en llars on cap persona en edat laboral treballa. A més, el 43% són dones, i el rati d'inserció laboral és del 36%.El perfil dels joves que han participat en el programa és de persones amb poca o nul·la experiència laboral, manca de competències bàsiques i caracteritzades per "una forta desorientació i baixa autoestima" a l'hora d'entrar en el món laboral. El president de la Creu Roja de Catalunya, Antoni Aguilera, s'ha dirigit als joves i els ha recordat que per a la organització humanitària la prioritat "no és ajudar-los a trobar una feina, sinó que tinguin un sou digne". En aquesta línia, Enric Morist ha recordat que la Creu Roja "no és el Servei d'Ocupació", i que si creen programes com el POEJ és per "la necessitat d'atenció humanitària i d'una feina que els ajudi a recuperar les seves vides".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.