directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 20 de juliol de 2018 18:58 h

La UGT s'aixeca de la taula de negociacions amb el Grupo Jorge i la Generalitat

El sindicat acusa l'empresa de "mala fe negociadora" i de riure-se'n dels treballadors

ACN Barcelona.-La UGT s'ha aixecat de la taula de negociacions aquest divendres després de set hores de reunió amb el Grupo Jorge i la Generalitat. Després d'un mes i mig de converses, la trobada d'avui havia de servir perquè els sindicats - UGT i CCOO - i el Grupo Jorge, amb la mediació del Departament de Treball, arribessin a un preacord per "laboralitzar" tota la plantilla que el grup té a Catalunya. Aquesta mesura, segons els sindicats, podria beneficiar de 1.300 a 1.600 persones, entre ells els cooperativistes d'un dels escorxadors osonencs més grans, Le Porc Gourmet. En aquests moments, però, segons fonts de Treball, les negociacions encara continuen obertes a la seu del Departament. La UGT ha assenyalat que l'empresa té "mala fe negociadora", i acusen el Grupo Jorge d'estar practicant una estratègia de "desgast", no només amb els sindicats sinó també amb la pròpia Generalitat. La responsable de la UGT en les negociacions, Alicia Buil, ha explicat a l'ACN que aquest divendres l'empresa ha tornat a posar sobre la taula qüestions que ja estaven "superades" com la flexibilitat total de la plantilla.

De fet, la qüestió de la flexibilitat de la plantilla, per la UGT és "clau". "Ells volen una flexibilitat per sota del que marca el conveni, per tenir tota la plantilla allà i disposar-ne quan vulguin", ha assenyalat Alícia Buil. De fet, segons la responsable en la matèria del sindicat, Grupo Jorge vol continuar "amb la mateixa filosofia". És a dir, tot i estar donats d'alta a la Seguretat Social, volen poder disposar dels treballadors quan vulguin, com fins ara amb les anomenades falses cooperatives. Per Buil, però, els treballadors necessiten tenir clar quin és el seu calendari. "Fins i tot la flexibilitat també ha d'aparèixer regulada al calendari", ha destacat. A mitjans de juny, CCOO i UGT van ajornar una vaga indefinida que havien convocat al Grupo Jorge pel principi d'acord a què van arribar amb l'empresa. La companyia es va comprometre a passar al règim general tots els treballadors que es trobaven contractats a través de cooperatives. Alicia Buil ha volgut deixar clar que tot i que el sindicat hagi donat les negociacions per trencades , "si ens tornen a convocar, nosaltres tornarem a seure", "per responsabilitat", ha afegit. Preguntada per si la retirada de les negociacions afectarà en una nova convocatòria de vaga indefinida, Buil ha explicat que el seu sindicat encara ha d'avaluar la propera acció en aquest sentit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.