directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 20 de juliol de 2018 20:22 h

Trias, sobre la Crida: "Ho hem de fer des d'un esperit d'unitat"

L'exalcalde de Barcelona apel·la a la "cohesió" en arrencar l'assemblea del PDECAT

ACN Barcelona.-L'exalcalde de Barcelona i president de la mesa de l'assemblea nacional del partit, Xavier Trias, ha assegurat aquest divendres que el conclave demòcrata arriba en un "moment extraordinari" en clau política, "en què es fa una Crida Nacional per intentar fer un pas endavant i ajuntar el màxim de gent possible". "I ho hem de fer des d'un esperit d'unitat". Així ho ha afirmat en arrencar el conclave del PDeCAT al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, que fins diumenge acull l'assemblea demòcrata. "Això costa, en ocasions és difícil però les diferents ideologies hem de ser capaços d'entendre que la unitat és bàsica per al futur i pel que volem fer al país", ha afegit Trias. En aquest sentit ha fet una crida a la "generositat" i ha emplaçat a la "cohesió" interna, sense renunciar a les "discussions". "Crec que no m'extralimito si dic que s'uneixen dues coses: que és gent a l'exili, gent a la presó i la gent que ha dirigit el partit, el PDeCAT, en una situació molt difícil; i això no és fàcil", ha resolt. Trias ha pres la paraula per arrencar l'assemblea ja que finalment no hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra.

En un context de pugna entre la direcció i el sector crític, l'exalcalde de Barcelona ha fet una crida a les bases per afrontar "moments difícils" i per sortir diumenge amb "entusiasme" d'una trobada on hi ha 1.900 persones inscrites. Ho ha dit just abans que l'actual coordinadora general, Marta Pascal, presentés l'informe de gestió, acompanyada per la resta de al direcció, a porta tancada. Poca estona abans, i per àmplia majoria, s'ha escollit la Mesa que regularà el debat del conclave. Trias la presideix al costat d'Irene Mallol i Laia Flotats a la vicepresidència, i de Ramon Moliner, Àlex Mur, Anabel Marcos i Fanny Carabellido. Aquest vespre els inscrits arrenquen amb el debat de les 7 ponències, que han de marcar el full de ruta polític orgànic del PDeCAT a partir d'aquest diumenge. Hi arriben amb un miler d'esmenes pendents de debatre. El primer de saludar les bases, però, i amb una hora de retard, ha estat l'encarregat de coordinar els preparatius de l'assemblea, David Font. Ha definit les jornades d'aquest cap de setmana com una "oportunitat de fer balanç de forma raonada, educada i constructiva" per tal "d'orientar de nou" el partit. Un partit que és "part imprescindible de l'agenda del país" i que ha de donar "aixopluc als catalans que hi confien".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.