directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 21 de juliol de 2018 15:36 h

Torra no veu cap divisió en el PDeCAT i confia que el congrés serveixi per "sumar confluències"

El president de la Generalitat insisteix que és un partit independent a la Crida, però que comparteixen l'objectiu de fer República

ACN Tortosa.-El president de la Generalitat, Quim Torra, considera que no hi ha cap divisió interna en el PDeCAT i s'ha mostrat confiat que el congrés serveixi per "sumar confluències". En referència a la seva absència al congrés, Torra ha recordat que no milita al PDeCAT. "Li desitjo molta sort, penso que és un congrés crucial per fer més forts els instruments que han d'acabar portant aquest país a la llibertat i a fer efectiva la República", ha dit. Sobre les diferències en el si del partit i si corre risc de divisió, Torra ha emplaçat a preguntar-ho directament al PDeCAT, si bé ha mostrat el seu convenciment que aquest extrem no es donarà. "No crec que hi hagi divisió en el PDeCAT, compartim el mateix objectiu que és fer República", ha reiterat. "El PDeCAT és un partit independent a la Crida, però són dues iniciatives que han d'acabar confluint", ha conclòs. Torra ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia en el marc d'una visita institucional a la Festa del Renaixement a Tortosa.

Torra ha arribat a les dotze del migdia, aclamat per una gran multitud concentrada davant l'Ajuntament de Tortosa, que l'han rebut amb crits de 'president', 'llibertat' i 'independència'. Acte seguit, el president ha signat el llibre d'honor, on ha fet referència, a través d'uns versos del poeta Gerard Vergés, als presos i exiliats. Posteriorment, i vestit amb una capa característica del segle XVI, ha passejat pel centre de la ciutat, acompanyat de l'alcaldessa Meritxell Roigé, en una desfilada musical i festiva, vestida d'època. La Festa del Renaixement tanca portes aquest diumenge.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.