directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 02:04 h

El PDeCAT relaxa les incompatibilitats i amplia a tres els càrrecs acumulables

Els exconsellers a presó i a l'estranger, a la comissió delegada per pilotar l'encaix del PDeCAT a la Crida

ACN Barcelona.-La ponència organitzativa del PDeCAT ha aprovat relaxar el règim d'incompatibilitats i passar de dos a tres els càrrecs acumulables a partir d'ara. Segons diverses fonts, aquest és un dels acords que ha tirat endavant en acabar la reunió al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Tot i això, encara queden alguns serrells per tancar -es duran al plenari d'aquest diumenge- sobre les incompatibilitats a càrrecs institucionals, que afectarien ara per exemple els noms de Miquel Buch i Damià Calvet. De moment, David Bonvehí i Míriam Nogueras són els perfils sobre la taula per a la presidència i la vicepresidència. Segons diverses fonts, també, un altre dels debats més polèmics de la sessió ha estat sobre la configuració de la comissió delegada que ha "d'acordar amb els impulsors de la Crida Nacional l'aportació" del PDeCAT a aquest projecte que impulsa Carles Puigdemont. Finalment la integraran, previsiblement, Bonvehí com a president i Nogueras com a vicepresidenta, i els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig.

Algunes veus donen per fet que s'incorporaran a la nova executiva els membres de l'anterior equip que vulguin ser-hi. De fet, l'entorn de Marta Pascal ha apuntat que hi havia un acord en aquest sentit, en paral·lel a la seva renúncia a formar part de la direcció a partir d'ara –Pascal ha afirmat en roda de premsa que no té la "confiança" de Puigdemont. De la dotzena membres que integraven fins ara el nucli de dur, només dos no pretenen seguir per voluntat pròpia, segons aquestes fonts: el diputat Lluís Font i l'exconsellera Meritxell Ruiz. Preveuen, doncs, que almenys els altres s'incorporin a la vintena de càrrecs que formaran part de la nova direcció a partir d'aquest diumenge. Altres fonts, però, no veuen tant clar que tots els integrants de la direcció de Pascal continuïn. La resta de noms de l'executiva, en negociacions. A més, fonts del partit apunten que si finalment el plenari manté el règim actual d'incompatibilitats –ara existeix un quadre que ho regula al detall- els consellers podrien ser-hi convidats.En paral·lel, la configuració de la comissió delegada també ha generat discrepància entre els dos sectors durant el debat a la ponència organitzativa. L'entorn de Pascal optava per incloure a la negociació amb la Crida, a banda dels exconsellers, membres de la direcció i dirigents del territori. Unes setze persones en total. Però s'ha imposat una esmena 'in voce' a última hora que ha fixat finalment el format que proposaven els propers a Puigdemont: presidència, vicepresidència i els quatre exconsellers empresonats o a l'estranger, segons diverses fonts. L'acord de la comissió delegada amb la Crida, però, haurà de ser "ratificat" pels associats del PDeCAT, segons ha aprovat la ponència política. Aquesta comissió també ha de "contribuir a cohesionar l'acció" del PDeCAT amb les institucions per tal que "sigui coherent amb l'objectiu" de la Crida. L'assemblea es reprèn aquest diumenge a les 9.30 del matí amb les esmenes finals, els dictàmens de les ponències i una votació en urnes presencials i temàtiques. Es votarà, en bloc, tant la llista que es presenta a la direcció com la proposta de noms per a la comissió delegada. La proclamació de resultats i la clausura, a partir de les 2 del migdia.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.